Χρήστος Πατούχας: Πάσχα 2019. Για την Ανάσταση των ελπίδων μας! Για την ανασυγκρότηση και τη νίκη

IMG_0408

«Και που να βρω τοίχο καθαρό

να γράψω ένα σύνθημα;

Και που χώμα ποτισμένο

Να φυτέψω μια γαρυφαλλιά;»

Είναι η απογοήτευση του ποιητή; Είναι η πραγματικότητα;

Είναι η απογοήτευση για την πραγματικότητα! Και άλλο ένα Πάσχα, με συσσωρευμένα προβλήματα, με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα να αντιμετωπίζουν το φάσμα μιας διαρκούς δυστυχίας. Με τους «απασχολούμενους» των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της μισής ζωής, με τους ανέργους σε παρατεταμένη απόγνωση, με τα νέα παιδιά σε αδιέξοδα ή στην ξενιτιά, με τους συνταξιούχους να μετράνε ευρώ το ευρώ για να κάνουν ένα φτωχικό δωράκι στα εγγόνια τους.

Αυτή είναι η κατάσταση πολλά χρόνια τώρα. Πολλά Πάσχα και γιορτινές μέρες συνεχόμενα. Όλοι οι άνθρωποι της καθημερινής βιοπάλης, αναζητούν την ελπίδα. Και διαψεύδονται κάθε φορά. Οι υποτελείς της εξουσίας, διακηρύσσουν λύσεις, βαφτίζουν την δική τους υποταγή, ανάγκη των καιρών, διαστρέφουν την πραγματικότητα, υποθηκεύουν το μέλλον της νεολαίας και το μέλλον της χώρας. «Αριστεροί», δεξιοί, Κεντρώοι, όλοι μαζί, δρουν, ενεργούν, πολιτεύονται, για της δικής τους πολιτικής τάξης τα συμφέροντα, με των οικονομικών υποστηρικτών τους τις εντολές και τους κανόνες, με των επικυρίαρχων αφεντικών τους τις υποδείξεις. Λες και όλοι μαζί, να αντέγραψαν το μάθημα τους, για να μας δηλώσουν σε όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από αυτόν που αυτοί διάλεξαν για μας.

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Σε έναν μήνα θα κληθούμε να ψηφίσουμε. Για να εκλέξουμε τους καλύτερους εκπροσώπους μας για τα όργανα του Δήμου. Θα διαλέξουμε τους δευτεροκλασάτους εκπροσώπους και εντολοδόχους των ίδιων κομμάτων εξουσίας;

Αυτούς που στήριξαν με νύχια και με δόντια, όσους οργώνουν το τομάρι των αδυνάτων; Το βέβαιο είναι, ότι αν τους δείξετε εμπιστοσύνη, θα κερδίσουν αυτοί και θα χάσετε εσείς.

Σας ζητάμε, με το δικαίωμα που μας δίνει η, για πολλές δεκαετίες παρουσία μας, να κάνετε το μικρό γενναίο βήμα! Να εμπιστευτείτε την Ανυπότακτη Πολιτεία, την συνέπεια της, την εμπειρία της, τον ενθουσιασμό και την ανιδιοτέλεια των στελεχών της.

Την εμπιστοσύνη σας, θα την μετατρέψουμε σε δύναμη για αγώνα και δράση, για του καθενός τους στόχους, για το συλλογικό συμφέρον. Για το καλό της πόλης και των πολιτών της.

Ευχόμαστε σε όλους, υγεία, δύναμη και αντοχή. Αλληλεγγύη και βοήθεια στους πιο αδύνατους από μας. Ευτυχισμένες γιορτές σε όλους.

Για την Ανάσταση των ελπίδων μας. Για τις καλύτερες μέρες!

Χρήστος Πατούχας

Επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων

Share the Post