Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Ανδρέας Φίλιας

IMG_9120

Η συμμέτοχή στα κοινά αποτελεί για εμένα παλιά ιστορία. Ξεκινάει από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια, διαμορφώνεται στον συνδικαλισμό, όντας εκλεγμένος επί σειρά ετών στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, και δείχνει να ωριμάζει εδώ και οχτώ χρόνια υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο της Πάτρας, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Παιδείας. Τα χρόνια μπορεί να περνούν αλλά η διάθεση για συμμετοχή στα κοινά και προσφορά δε φαίνεται να με εγκαταλείπει. Πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί αυτό, όταν ένας νέος άνθρωπος που έχει κοινή πορεία με εσένα, στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, σου προτείνει να βρεθείς στο πλευρό του σε ένα νέο ταξίδι με στόχο την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δε δίστασα καθόλου, όταν ο Νεκτάριος Φαρμάκης μου ανακοίνωσε την πρόσκλησή του την οποία αποδέχτηκα αμέσως, αφήνοντας το ένστικτό μου να με οδηγήσει, όπως κάθε φορά που καλούμαι να επιλέξω μια νέα πορεία.

Χωρίς μηδενισμούς, με ηρεμία, μελέτη, σύνεση, στρατηγική και εμπειρία επιχειρούμε να αλλάξουμε ταχύτητα και εποχή στη Δυτική Ελλάδα. Να κατορθώσουμε να κάνουμε πράξη την θετική διαφορά για τους κατοίκους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οκτώ χρόνια ο «κοιμώμενος γίγαντας» παραμένει στην αδράνεια χωρίς οι ιθύνοντες να τον ξυπνήσουν αλλά αντιθέτως κάνουν και ησυχία μην τυχόν και ξυπνήσει. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι ίσως η Περιφέρεια με τις περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλή απορροφητικότητα προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καταγράφοντας πρωτιές στις αρνητικές λίστες, όπως επί παραδείγματι στην ανεργία, και καταλαμβάνοντας τελευταίες θέσεις σε θετικές λίστες, όπως στην τουριστική ανάπτυξη παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο μπροστά στον πανικό τους για το νέο που έρχεται.

Τα έργα που δεν έγιναν αλλά με πολύ βοή προαναγγέλλονται τώρα, στο τέλος μιας αποτυχημένης θητείας και παρουσιάζονται σήμερα ως μεγάλες κατακτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον, οι δείκτες που δε βγαίνουν και παραμένουν χαμηλά, η στήριξη από μια κυβέρνηση που καταρρέει και παρασύρει μαζί της οποιονδήποτε συμπλέει μαζί της και γενικά οι παρωχημένες πρακτικές του παλιού είναι αδύνατο να ανακόψουν το νέο που έρχεται με καθαρότητα, περίσσεια δυνάμεων και φρεσκάδα.

Σ’ αυτό το νέο λοιπόν είμαι και εγώ παρών, δηλώνοντας ότι θα το υπηρετήσω, ακριβώς επειδή το πιστεύω αλλά συγχρόνως και το επιδιώκω, ως πολίτης της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Share the Post