Συνάντηση του Πέτρου Ψωμά και αντιπροσωπείας του “σπιράλ” με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ

spiral_olpa2

Οι υποδομές που θα αναβαθμίσουν το λιμάνι της Πάτρας και θα ενισχύσουν τη θέση του στα Διευρωπαϊκά δίκτυα και τη σχέση του με την ίδια την πόλη συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του “σπιράλ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Πέτρο Ψωμά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Νίκο Κοντοέ.

«Το λιμάνι ήταν ανέκαθεν αιμοδότης της πόλης και έτσι πρέπει να παραμείνει» τόνισε ο Πέτρος Ψωμάς, επισημαίνοντας ότι και για το “σπιράλ” κρίνεται επιβεβλημένη η κατασκευή των υποδομών που θα καταστήσουν το λιμάνι της Πάτρας κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, όπως υποστηρίζει ο ΟΛΠΑ, αλλά θα δημιουργήσουν και τις συνθήκες ώστε η Πάτρα να είναι ένας τουριστικός πόλος έλξης.

Στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν Πέτρος Ψωμάς και Νίκος Κοντοές τέθηκαν επίσης η έλευση του τρένου έως το λιμάνι, το φυσικό αέριο αλλά και το εμπορευματικό κέντρο που σχεδιάζει ο ΟΛΠΑ στις εγκαταστάσεις της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για να καταστεί το λιμάνι της Πάτρας κόμβος συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

«Το λιμάνι και οι υποδομές που το αφορούν έχουν σημαίνουσα θέση στο πρόγραμμα του “σπιράλ” και ειδικά στο άξονα #Πάτρα_επισκέψιμη πόλη και #Πάτρα_τουριστικός προορισμός» υπογράμμισε ο Πέτρος Ψωμάς, αποδεχόμενος πλήρως τις θέσεις και τα αιτήματα του ΟΛΠΑ.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Ψωμά συνόδευαν τα μέλη του συνδυασμού και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εύα Αθανασοπούλου, Παναγιώτης Βαφέας, Θάνος Δούρος, Νίκος Μαντάς, Μαρία Μπέλμπα, Όλγα Παπανικολάου και Χάρης Παπαχριστόπουλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/CIr5Xx6rsC4

Περισσότερα νέα για το “σπιράλ” στο www.spiralpatras.gr

Share the Post