Στο Patras IQ ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!»

ΦΩΤΟ-1-21-620×420

Στην  Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lnnovation Quest  (PATRAS IQ) βρέθηκαν  σήμερα το πρωί μέλη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της  παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Επισκέφθηκαν τα περίπτερα της έκθεσης  και συνομίλησαν με τους εκθέτες σχετικά με τα καινοτόμα προϊόντα και τις ιδέες τους, αλλά και με τις δυνατότητες να τύχουν χρηματοδότησης και να βγουν  στην αγορά, να συνδεθούν με την παραγωγή.

«Η έκθεση Patras IQ, είναι ένα σημαντικός μοχλός ανάπτυξης όχι μόνο για την Πάτρα αλλά και για τη Δυτική Ελλάδα, ένας σημαντικός πυλώνας εξωστρέφειας και γνώσης που προβάλει το δυναμικό προφίλ της  περιοχής και τις σημαντικές επιδόσεις της στην έρευνα και την καινοτομία» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος. «Διοργανώσεις όπως αυτή, οι οποίες στρέφουν την προσοχή στην Πάτρα, στους νέους ανθρώπου της, στους επιστήμονες και στους ερευνητές, στο έξυπνο «επιχειρείν», δεν είναι απλά αναγκαίες, είναι πολύτιμες και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο να δώσουν νέα ταυτότητα και προοπτική στην πόλη μας.

Είναι απαράδεκτο ο Δήμος Πατρέων να απέχει από τέτοιες πρωτοβουλίες που φέρνουν θέσεις εργασίας, που δίνουν διέξοδο στους επιστήμονες, που δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε αυτοί να μείνουν στον τόπο τους και να εργαστούν για αυτόν, να τον πάνε μπροστά, να αλλάξουν τη μοίρα του.

Η δική μας παράταξη δεν φοβάται τη γνώση. Τη θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλύτερο αύριο. Για αυτό και δεσμευόμαστε ότι θα ενισχύσουμε ως δημοτική αρχή το Patras IQ και κάθε μεγάλη διοργάνωση που βγάζει την πόλη από τα σύνορά της και τη συστήνει με το φωτεινό της πρόσωπο.

Θέλουμε την Πάτρα επίκεντρο φιλοξενίας μεγάλων γεγονότων και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανοίξουμε για αυτήν ένα παράθυρο στον κόσμο των ευκαιριών,  της εργασίας, της απασχόλησης   και της καινοτομίας».

Share the Post