Παράταξη Αλεξόπουλου: «Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Πάτρα ως λάφυρο και πολιτικό πειραματόζωο»

ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΤΟΥ-ΘΕΜΑΤΟΣ-620×420

Στην ασφυκτική εξάρτηση της δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη από το ΚΚΕ και το γεγονός ότι η Πάτρα αντιμετωπίζεται ως λάφυρο του Κομουνιστικού Κόμματος και ως πολιτικό του πειραματόζωο, με επικίνδυνες συνέπειες για το μέλλον της αναφέρθηκε στην σημερινή ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!»  Γιώργος Σπαγκούρος.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Χθες είχαμε στην πόλη μας τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, τον κ. Κουτσούμπα. Τον είδαμε να εναγκαλίζεται με τον δήμαρχο και τον ακούσαμε να απευθύνει προσκλητήριο για «κόκκινη» ψήφο και στις τρεις κάλπες, σε περιφέρεια, δήμο και ευρωεκλογές, κάτι που  συμβαίνει και με όλα τα στρατευμένα στελέχη της δημοτικής αρχής τα οποία προτάσσουν απροκάλυπτα το κόμμα ως υπέρτατη αξία, θέτοντας σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα την πόλη και τους πολίτες της.

Έχω εδώ μπροστά μου, το καταστατικό του κόμματος, έτσι όπως αυτό ψηφίστηκε στο 19ο συνέδριο του ΚΚΕ για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε τις υποχρεώσεις ενός κομματικού στελέχους.

Διαβάζω: «Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση της ανώτερης αυτής κοινωνίας, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι θα είναι έργο της ίδιας της εργατικής τάξης, επικεφαλής όλων όσοι υποφέρουν από την εξουσία του κεφαλαίου, και της ουσιαστικής συμμετοχής τους, τόσο στον αγώνα για την κατάκτησή της, όσο και στη διαφύλαξη και στερέωσή της».

Και στο κεφάλαιο με τίτλο «Οι κομμουνιστές στους θεσμούς του αστικού κράτους», στο άρθρο 39, διαβάζουμε:

«Τα μέλη του Κόμματος, που εκλέγονται ή τοποθετούνται με απόφαση του Κόμματος σε νομοθετικά Σώματα, σε αντιπροσωπευτικά ή άλλα αιρετά όργανα και γενικά στους θεσμούς του αστικού κράτους, εφαρμόζουν την πολιτική και τις αποφάσεις του Κόμματος, είναι αφοσιωμένα στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της υπεράσπισης των συμφερόντων της, υπερασπίζονται με συνέπεια γενικότερα τα λαϊκά συμφέροντα.

Για να προταθούν κομματικά μέλη να αναλάβουν καθήκοντα σε αυτές τις θέσεις, πρέπει να παίρνεται η γνώμη της ΚΟΒ και των οργάνων που ανήκουν.

Η θέση αυτή είναι στη διάθεση του Κόμματος. Τα καθοδηγητικά όργανα του Κόμματος μπορούν να τους τοποθετούν σε άλλον τομέα δουλειάς ανάλογα με τις ανάγκες του Κόμματος».

Αντιλαμβάνεστε για τι μιλάμε; Οι αιρετοί, οι δήμαρχοι για παράδειγμα όπως ο κ. Πελετίδης, είναι υποχρεωμένοι από το καταστατικό του κόμματος να μην προτάσσουν τα συμφέρον του δήμου αλλά το συμφέρον του ΚΚΕ. Αν ο κ. Πελετίδης δεν το έκανε αυτό, θα είχε διαγραφεί όπως διαγράφτηκαν και άλλοι στο παρελθόν.

‘Έτσι εξηγούνται πολλά από αυτά που ζει η πόλη μας, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα.

-Το γεγονός για παράδειγμα ότι η Πάτρα ήταν από τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο  που γιόρτασε την Οκτωβριανή επανάσταση διαθέτοντας χρήματα από τα δημοτικά ταμεία, από την τσέπη των Πατρινών δηλαδή. Ούτε στη Μόσχα δεν το γιορτάσανε έτσι.

-Το γεγονός ότι έχει γεμίσει η πόλη και τα δημοτικά κτίρια με αφίσες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Ότι έχει γίνει η Πάτρα ένας τεράστιος πίνακας ανακοινώσεων του κόμματος.

-Το γεγονός ότι διασυρθήκαμε με την αντιμετώπιση που επεφύλαξε ο δήμος  στον  Αμερικανό πρέσβη όταν ήρθε εδώ ειρηνικά και ανθρώπινα,  ως ποδηλάτης. Ότι αντί να ανοίγουμε, κλείνουμε σύνορα και ανακυκλώνουμε εσωστρέφεια και μιζέρια.

-Το γεγονός ότι έχει στηθεί μια επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών στα socialmedia και όχι μόνο, από έναν στρατό στελεχών του ΚΚΕ ανά τη Ελλάδα που επιτίθεται στους Πατρινούς για τις απόψεις τους.

-Και το κυριότερο, που αφορά στο μέλλον της πόλης, το γεγονός ότι πολεμάται κάθε αναπτυξιακή διαδικασία, κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε αναπτυξιακή υποδομή, όπως οι νέες τεχνολογίες, το φυσικό αέριο, το φράγμα Πείρου Παραπείρου. Άραγε πώς θα γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Κατά τη λογική του ΚΚΕ με πορείες. Άραγε, πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από τη γνωστή πορεία στην Αθήνα, επίσης με χρήματα από τα δημοτικά ταμεία; Να θυμίσω ότι ενώ σε όλη την Ελλάδα η ανεργία μειώνεται, η Πάτρα συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα, να παραμένει η Πρωτεύουσα της Ανεργίας. Με τους επικίνδυνους χειρισμούς του, ο κ. Πελετίδης, αναγορεύεται σε Δήμαρχο της ανεργίας.

-Άξιο αναφοράς βεβαίως είναι  και το εξίσου σημαντικό γεγονός ότι μια από τις πρώτες ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή, πιστή στη γραμμή του ΚΚΕ,  ήταν να κατεβάσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα δημαρχείο.

Αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία η Περιφέρεια εξασφάλισε 44 εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις στο Δήμο Πατρέων , αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έχει κατορθώσει να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ.

Σεβόμαστε την ιστορία και το ρόλο όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Όμως απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον έλεγχο και την υποταγή της Αυτοδιοίκησης σε οποιοδήποτε κόμμα.

Πιστεύουμε στην ανεξαρτησία και την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι υπόλογοι μόνον στο λαό που τους εξέλεξε σε καμία κομματική ηγεσία σε κανένα κόμμα

Το δίλημμα λοιπόν είναι ένα:

Θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν την Πάτρα σε κομματικό φέουδο; Αυτό θέλουν για την πόλη τους οι Πατρινοί;

Share the Post