Πάτρα: Ρώρος για λιμάνι, προαστιακό και δημοτικούς συνδυασμούς

roros-9-620×371
Η ανακοίνωση του συνδυασμού “ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ” του Γιώργου Ρώρου αναφέρει: Αποκαλύφθηκε για ακόμη μία φορά η αναχρονιστική πολιτική της δημοτικής Αρχής η οποία υπαγορεύεται από τον πολιτικό της προϊστάμενο, το ΚΚΕ, καταδικάζοντας την πόλη στην οπισθοδρόμηση. Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε η θέση της Τ.Ε. του ΚΚΕ για την κατασκευή του σταθμού αποθήκευσης και διαμονής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Λιμάνι της Πάτρας, την οποία υιοθετεί πλήρως η δημοτική αρχή Πελετίδη.
Πιστή στον κομματικό της δογματισμό η δημοτική Αρχή, για ακόμη μία φορά αρνείται οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και προσπάθεια έχει αίσια έκβαση για την πόλη μετά την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιήσει τα διαχρονικά αιτήματα των τοπικών φορέων.
Εξ αρχής, η ΩΡΑ Πατρών είχε στηρίξει τη δημιουργία μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας, πιστεύοντας ακράδαντα πως το Λιμάνι της Πάτρας πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, ως υποδομή άρρηκτα συνυφασμένη με την τοπική οικονομία και κοινωνία, αλλά, κυρίως, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Άλλωστε, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το μελλοντικό καύσιμο ναυτιλιακής χρήσης και χωρίς αυτό το λιμάνι της Πάτρας δεν θα μπορεί να παίξει τον κομβικό ρόλο που ευελπιστεί να έχει στο διαμετακομιστικό ναυτιλιακό εμπόριο τα επόμενα έτη.
Η Πάτρα δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες. Οι ανούσιοι ιδεολογικοί φραγμοί που προσπαθούν να καθυστερήσουν τις αναπόφευκτες προσαρμογές στις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις δεν θα καταφέρουν να αφήσουν την Πάτρα για ακόμη μία φορά πίσω από τις εξελίξεις. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μην δίνουν προοπτική και ελπίδα στους νέους που θέλουν να μείνουν στην πόλη τους.
Την ίδια ώρα, πάγιο αίτημα της ΩΡΑ Πατρών, είναι να ολοκληρωθεί άμεσα και η έλευση του φυσικού αερίου για οικιακή και βιομηχανική χρήση. Έτσι, θα επιτευχθεί μείωση του κόστους της ενέργειας για τα νοικοκυριά έως και 30%, και αντίστοιχη μείωση του κόστους παραγωγής οδηγώντας σε φθηνότερα προϊόντα, ενώ, ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ελκυστικό περιβάλλον για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και προσέλκυσης επενδύσεων.
Δεν θα επιτρέψουμε στη δημοτική Αρχή να συνεχίσει να παίζει με το μέλλον της πόλης αφήνοντας τους πολίτες χωρίς φθηνή ενέργεια και οδηγώντας σε μαρασμό το λιμάνι της Πάτρας.
Οι ανέξοδες ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής λαμβάνουν τέλος από τις 27 Μαΐου.

 

Για την επέκταση του Προαστιακού
Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα ήταν παρών ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, ο οποίος δήλωσε την ικανοποίησή του για την επέκταση των δρομολογίων. «Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα φθάνει μέχρι την Κάτω Αχαΐα, ικανοποιώντας, έτσι, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που οι τοπικοί φορείς είχαμε θέσει ως προτεραιότητα καθώς θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών αναδεικνύοντας, παράλληλα, και τον μητροπολιτικό ρόλο της Πάτρας», δήλωσε ο κ. Ρώρος και επανέλαβε πως αίτημα της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ είναι ο Προαστιακός να συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, κάτι άλλωστε, που έχει δεσμευτεί προσωπικά και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Για τους δημοτικούς συνδυασμούς
Ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος χαιρετίζει την επίσημη ανακοίνωση όλων των υποψήφιων δημοτικών συνδυασμών για τον Δήμο Πατρέων που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Πατρών και εύχεται σε όλους τους επικεφαλής και τους υποψηφίους καλό προεκλογικό αγώνα, ευελπιστώντας πως η περίοδος μέχρι τις 26 Μαΐου θα είναι μία περίοδος που θα διέπεται από πολιτικό πολιτισμό με σκοπό την ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων όλων των παρατάξεων στο πλαίσιο της υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης.
«Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ συμμετέχει στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο προοπτικής και αναγνώρισης που συγκροτείται από έμπειρους και καταξιωμένους συμπολίτες, αλλά και νέους που έχουν όραμα για την πόλη τους. Ένα ψηφοδέλτιο που εγγυάται τη δυναμική μετάβαση στην επόμενη ημέρα που η Πάτρα χρειάζεται για να βγει και πάλι στο προσκήνιο και να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αρμόζει στην ιστορία και στο μέλλον της. Όσον αφορά στις Τοπικές Κοινότητες, η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ χωρίς καμία πρόθεση ωμών παρεμβάσεων και στηρίζοντας την αυτόνομη λειτουργία των Συμβουλίων βάσει των τοπικών αναγκών στηρίζει υποψηφίους που προέρχονται από τους κόλπους της και σηματοδοτούν τις αναγκαίες αλλαγές προς όφελος των πολιτών», δήλωσε ο κ. Ρώρος.

Share the Post