Πάτρα: Η δική μας πόλη | ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ || Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ΞΕΡΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε την Πάτρα καλύτερη…

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΠΑΤΡΑΣ

Είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε να καταγράφουμε και να δημοσιοποιούμε τα κακώς κείμενα στο κέντρο της Πάτρας, που αποτελούν απόδειξη της εγκατάλειψης και της έλλειψης οράματος από τη Δημοτική Αρχή και καταδεικνύουν ότι τα στελέχη της θεωρούν ασήμαντο έως περιττό (;) το θέμα της αισθητικής και της εμφάνισης μιας πόλης.

Προ τριμήνου σχεδόν δημοσιεύσαμε το πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο με την αποκρουστική γενική εικόνα του … χορταριασμένου Δημαρχείου, που έχει μετατραπεί σε … “σήμα κατατεθέν” της αφισορύπανσης!

Δημοσιεύσαμε επίσης, φωτογραφικό υλικό από πλατείες, δρόμους και πεζοδρόμια στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Τα υπενθυμίζουμε κι αυτά:

 

Στην οδό Βότση…

 

Στη συμβουλή των οδών Βότση & Όθωνος Αμαλίας…

Στις οδούς Μαιζώνος & Μιαούλη….

Στην πλατεία Πίνδου…

Ποιος όμως …ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ, για μια καθαρή πόλη;

Και αυτό, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα αλλά αρκετά ενδεικτικό εφόσον μάλιστα όλα αυτά τα σημεία βρίσκονται σε απόσταση ελάχιστη από το Δημαρχείο της πόλης μας. Βέβαια, παρά τη δημόσια καταγγελία, κανείς αρμόδιος δεν επέδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, έστω και εκ των υστέρων.

 

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι εμείς δεν κάναμε αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις στο πλαίσιο των γνωστών …προεκλογικών τακτικών, διανθισμένων ενίοτε και με λαϊκίστικου τύπου προθέσεις, που έχουν ως μόνο σκοπό το παραταξιακό όφελος εν όψει εκλογών και όχι την αλλαγή της εικόνας της πόλης (άλλωστε οι δημότες πρώτοι από όλους γνωρίζουν την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη μας).

 

Το κάναμε για να επισημάνουμε ότι για εμάς υπάρχει το μέτρο της σύγκρισης εφόσον έχουμε τη δική μας ιστορία στην διαχείριση των πραγμάτων της πόλης και έχουμε βάλει τη δική μας “σφραγίδα” σε έργα καλλωπισμού και καθαριότητας. Κάθε Πατρινός δημότης, λοιπόν, έχει να κρίνει και να συγκρίνει, ώστε να αντιληφθεί, ποιος …ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ποιος απλώς …ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ και ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και ποιος ΘΕΛΕΙ αλλά και ΜΠΟΡΕΙ να κάνει την Πάτρα καλύτερη!

 

Εμείς δεν υποσχόμαστε τι “ΘΑ” κάνουμε, αλλά το αποδεικνύουμε υπενθυμίζοντας τι “ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ” ήδη στο παρελθόν.

 

Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που:

  • Συντάξαμε, ψηφίσαμε και εφαρμόσαμε, το 1997, τον πρώτο Κανονισμό Καθαριότητας της Πάτρας
  • Καταφέραμε για 3 χρόνια (στην τότε θητεία μας), η Πάτρα να μην έχει κολλημένη ούτε μια αφίσα
  • Εξασφαλίσαμε την τοποθέτηση αφισών σε 550 ειδικά πλαίσια πολλά από τα οποία διασώζονται ακόμα
  • Δεν επιτρέψαμε να υπάρχει ούτε ένας μουτζουρωμένος τοίχος στην πόλη
  • Ανοίξαμε τον διάλογο με όλους τους δημότες, (επαγγελματίες, κόμματα, νεολαίες κ.λπ.) ευαισθητοποιώντας τους πάντες στο θέμα της καθαριότητας και προσοχής της πόλης από όλους
  • Με το πρωτοποριακό σε …Ευρωπαϊκό επίπεδο εφαρμόσαμε το ειδικό πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΟΥΛΗΣ» μετατρέποντας την πόλη μας σε μία από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας

 

Στην «Πάτρα: Η δική μας πόλη» ξέρουμε καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης και τα ξέρουμε …χρόνια! Ξέρουμε όμως και τις λύσεις. Έχουμε το πρόγραμμα και τις προτάσεις ώστε η Πάτρα να γυρίσει επιτέλους σελίδα, αλλά προς όφελος, όχι των λίγων, αλλά όλων!

Share the Post