Ο Μιχάλης Κόκκινος υποψήφιος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

54730741_10157156367699530_282551939760128000_n-620×420

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Τα τελευταία χρόνια η Πάτρα, διέρχεται μια περίοδο μακράς και παρατεταμένης παρακμής.
Γι αυτό όταν ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, φίλος και συναγωνιστής, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, μου πρότεινε να στελεχώσω το ψηφοδέλτιό του, “Πάτρα, Πρωτεύουσα ξανά!” και να δουλέψουμε μαζί για να ανατρέψουμε αυτή τη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα, δέχθηκα με μεγάλη μου χαρά.

Αν και έχω πλούσια πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση, είναι η πρώτη φορά, που κατεβαίνω ως υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος στο Ανατολικό (3ο) Διαμέρισμα Πάτρας.
Γιατί πιστεύω ότι οι ανατολικές συνοικίες, που είναι από τις πιο ιστορικές και ωραιότερες της πόλης μας, έχουν μεγάλες δυνατότητες πολεοδομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
Γι αυτό πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα, εδώ και τώρα, γιατί αύριο θα είναι είναι αργά.

Είναι γνωστό ότι διεκδίκησα ενεργά και τελικά πετύχαμε μαζί με όλους τους κατοίκους, να μη μεταφερθεί η αθλιότητα του καταυλισμού μεταναστών από την οδό Ευρώτα στο Ανατολικό Διαμέρισμα, γεγονός που έσωσε την Πάτρα από μια απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη κατάσταση. Η ορθότητα και το δίκαιο αυτής της επιλογής μας, αναγνωρίζεται πλέον από όλους.
Δίκαιη, όπως τότε εκείνη η επιλογή μας, αναγκαία και ώριμη, είναι και σήμερα η χρόνια διεκδίκησή μας για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου της Πάτρας στο χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο. Γι αυτό, αν και εσείς με επιλέξετε, θα συνεχίσω τον αγώνα μου, και από αυτή τη θέση, μέχρι το πάρκο να γίνει πραγματικότητα.
Ταυτόχρονα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού θα πρέπει να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση των Ρομά, σε σύγχρονους χώρους στέγασης με υγιεινές και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όπου το κόστος δεν θα βαρύνει το Δήμο, αλλά τα ειδικά κρατικά προγράμματα.

Είμαι γέννημα θρέμμα πατρινός.
Κατάγομαι από μικρασιατική προσφυγική εργατοοικογένεια με δημοκρατικές καταβολές. Σήμερα είμαι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων του Ανατολικού Διαμερίσματος για τη δημιουργία πάρκου στο Ριγανόκαμπο.
Είμαι επίσης Γραμματέας του Συλλόγου Εγλυκάδας “Η Μεταμόρφωση Σωτήρος”.
Ήμουν για χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πάτρας και μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πατρέων.
Επίσης μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας στην Αθήνα.
Για χρόνια Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ και του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας και μέλος του θεατρικού του τμήματος.

Φίλες και φίλοι.
Αγαπώ την Πάτρα και την περιοχή που μένω, γι αυτό σας καλώ να με στηρίξετε ώστε με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο να δώσουμε νέα πνοή στις συνοικίες μας,
** με ασφαλή διαβίωση των κατοίκων
** με πάρκα, πλατείες και αθλητικούς χώρους
**με νέους δρόμους και πεζοδρόμια
**με πολιτισμό για όλους.

Όλοι μαζί να κάνουμε την Πάτρα, “Πρωτεύουσα ξανά!” τηλεφ. : 6972.405070 e-mail : kokkinosm@otenet.gr FB και messenger: Mihalis Kokkinos twitter: @kokkinosmihalis

 

Share the Post