Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στα Σύνορα

20190406_153005

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μίλησε χθες, Σάββατο 6 Απρίλη σε συγκέντρωση κατοίκων στα Σύνορα στο Ανατολικό Διαμέρισμα.

Χαιρετισμό έκανε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σπαρτινός ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ώστε να συνείσει το έργος της. Κάλεσε ταυτόχρονα σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε κάθε κάλπη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Τασία Τογιοπούλου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, η οποία τόνισε πως αν και δεν προέρχεται από το ίδιο πολιτικό χώρο με τον Δήμαρχο, η απόφαση μου να ενταχθώ σε αυτή τη μάχη μαζί του είναι απόφαση συνειδητή. Η διοίκηση που άσκησε αυτή η Δημοτική Αρχή δεν ζήτησε από τον πολίτη κομματικές ταυτότητες, η πόρτα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων ήταν πάντα ανοιχτές για όλους. Δεν υπήρξε ίχνος παραγοντισμού στα στελέχη της.  Περνούσα κάθε μέρα μπροστά από το Νότιο Πάρκο όταν μπήκαν τα μηχανήματα του Δήμου να διαμορφώσουν το χώρο. Εκεί που έφευγαν και τα ποντίκια τωρα είναι στολίδι της Πόλης μας. Στάθηκα δίπλα του όταν πήγε κατηγορούμενος που δεν έδωσε χώρο στη Χρυσή Αυγή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια που έγινε ώστε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα: «Όλοι μαζί καταφέραμε πολλά, καταφέραμε να φτιάξουμε το Νότιο Πάρκο, το χώρο στον Κόκκινο Μύλο. Έτσι θα φτιάξουμε και το Ανατολικό πάρκο, το μπαλκόνι της Πάτρας, είτε μας το δώσουν, είτε μας το αρνηθούν. Κανείς δε μπορεί να μπει απέναντι μας όταν είμαστε ενωμένοι.

Σε αυτά τα χρόνια που διοικήσαμε, δεν αφήσαμε τις γειτονιές μας όπως πριν. Φέραμε σε κάθε γειτονιά τον Πολιτισμό με δωρεάν εκδηλώσεις για το λαό, με το ΔΗΠΕΘΕ να έρχεται αυτό κοντά σας, με το Καρναβάλι να γίνεται πάλι κτήμα των πολλών.

Τα κάναμε όλα αυτά με το 38% της χρηματοδότησης σε σχέση με το 2010, με το 50% του προσωπικού που είχε ο Δήμος το 2010. Με απαγόρευση προσλήψεων εξαιτίας των μνημονιακών νόμων. Κληρονομήσαμε 22εκατομύρια ευρώ χρέη από τους προηγούμενους που δεν είχαν δώσει ούτε 1ευρώ, και αποπληρώσαμε τα 12 εκατομύρια από αυτά. Στο Καρναβάλι μας παρέδωσαν χρέος 4 εκατομύρια ευρώ και σήμερα έχει αποπληρωθεί σχεδόν στο σύνολο του.

Ολοκληρώσαμε την ανάπλαση στη Γούβα, ενώ άμεσα ξεκινάει η ανάπλαση στα Καντριάνικα και στα Ζαρουχλέικα.

Διαμορφώσαμε στην Πλαζ ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις, σε ένα χώρο από χρόνια εγκαταλελειμένο που το είχαν «φιλέτο» για ξεπούλημα. Φτιάξαμε την παιδική εξοχή στα Ροΐτικα, χώρος για δεκαετίες παρατημένος. Συνολικά στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου 1.300 παιδιά για πρώτη φορά κάνουν δωρεάν διακοπές, μπάνιο, τρώνε το φαγητό τους, διασκεδάζουν και αθλούνται. Είναι η μοναδική τέτοια δομή σε όλη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για αυτό.

Γίναμε στήριγμα στα νέα ζευγάρια με νέους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, με νέα τμήματα στους ήδη υπάρχοντες. Καταργήσαμε τα τροφεία και κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Μανιακίου στην Εμπορική Σχολή που το είχαν για πούλημα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν είμασταν τα καλά παιδιά του συστήματος , σηκώσαμε ανάστημα μαζί σας για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα, για να μην είμαστε πελάτες στην ίδια μας την πόλη.  Ξέρουμε ότι οι άλλες παρατάξεις μας πολεμούν με από κοινού θέλοντας να ανακτήσουν αυτά που έχασαν πριν 5 χρόνια. Δε μας εκπλήσει ότι έχουν κοινή γλώσσα, τα ίδια συμφέροντα και την ίδια πολιτική υπηρετούν, απέναντι στο λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια περπατησιά. Αταλάντευτα θα στεκόμαστε πλάι στο λαό που στενάζει από πληστηριασμούς, ανεργία, μεροκάμματα πείνας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να δώσουμε ανάσες, να δυναμώσουμε τον αγώνα ώστε ο λαός να αποκτήσει όλα όσα χρειάζεται για να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του. υποστηρίχθηκε από τα άλλα κόμματα. Άρα έχουμε μπροστά μας ένα συνεχιζόμενο αγώνα. Θέλουμε εργασία για όλους, δεν θέλουμε να έχουμε 35.000 ανέργους στην πόλη μας, την ώρα που ετοιμάζουν ξενοδοχεία στο διάστημα για λίγους.

Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, δεν έχει φτώχεια και οι κάτοικοί της μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονες καθημερινές τους ανάγκες.

Γνωρίζετε ότι ο Δήμος σήμερα, αν και πέντε φορές μεγαλύτερος σε έκταση, έχασε το 62% της χρηματοδότησης από το κράτος, συγκριτικά με το 2010. Παραλάβαμε τους μισούς εργαζόμενους, γιατί το 2010 με τα μνημόνια, με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, έφυγαν οι εργαζόμενοι για να προλάβουν να πάρουν μια  ικανοποιητική σύνταξη.

Κληρονομήσαμε 22 εκατ. ευρώ δάνεια, από τα οποία καταφέραμε να εξοφλήσουμε τα 10 εκατ., κληρονομήσαμε χρέη 4 εκατ. ευρώ στον Καρναβαλικό Οργανισμό που σήμερα τα εξοφλούμε.

Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους, γιατί αν δεν είχαμε κληρονομήσει αυτά τα χρέη, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ακόμα περισσότερα, απ’ όσα κάναμε.

Ως Δημοτική Αρχή ήρθαμε για να δώσουμε και όχι για να πάρουμε. Το αποδείξαμε με έργα και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Ενωμένοι με το λαό μας, αγωνιζόμαστε για να έχουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο».

Share the Post