Ο Γιώργος Καυκάς υποψήφιος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

55842785_1685343201609031_4686182260536246272_n-620×420

Οι Δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου μας θέτουν όλους σε αυτή την πόλη, στην Πάτρα μας, προ των ευθυνών μας. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα για τον τρίτο Δήμο της χώρας, αποστρατείες, αυτοπεριθωριοποιήσεις και παθητικοί ρόλοι δεν ταιριάζουν σε κανένα ενεργό πολίτη, πόσο δε σε όσους εδώ και χρόνια δίνουν από το τοπικοαυτοδιοικητικό μετερίζι τη μάχη για να κερδίσει η Πάτρα το στοίχημα.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε μία κομβική στιγμή, που η πόλη πρέπει να ξανά βρει τον προσανατολισμό της, να εγκαταλείψει την εσωστρέφεια και την περιθωριοποίηση, έκρινα πως δεν μπορώ να γυρίσω το κεφάλι και να απουσιάζω. Να κάνω πως δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα τι συνέβη τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Για αυτό αποφάσισα αυτή τη μάχη να τη δώσω μαζί με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, προκειμένου η πόλη μας να γίνει σε όλα τα επίπεδα «Πρωτεύουσα ξανά!».

Η Πάτρα έχει πληρώσει ακριβά τα τελευταία χρόνια τα πειράματα και τους δογματισμούς. Η Πάτρα πρέπει να βρει το χαμένο «βηματισμό» της και να παίξει το μητροπολιτικό της ρόλο, απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς αγκυλώσεις και ιδεολογήματα τα οποία την γύρισαν χρόνια πίσω. Στην πόλη που ζούμε, στην πόλη που αγαπήσαμε και αγαπάμε, είναι καιρός να αφήσουμε πίσω τα πέτρινα χρόνια και να αποδείξουμε πως σε «γόνιμους» τόπους όπως είναι η πρωτεύουσα της Αχαΐας υπάρχει χώρος και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων, μόνο γόνιμα μυαλά.

Γιατί η Πάτρα ήταν πάντα και πρέπει να ξανά γίνει, μία πόλη ανοιχτή στην κοινωνία και τις αντιθέσεις της και προπάντων μια πόλη σημείο αναφοράς και υποδοχής για τους πολίτες του κόσμου.

Γιώργος Καυκάς

Share the Post