Οι υποψήφιοι… μάρκαρουν τον χώρο τους! Τα εκλογικά κέντρα… Που θα βρείτε ποιόν

kalpi_ekloges-620×420

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ έχει στηθεί στην Πάτρα και ήδη οι υποψήφιοι έχουν … μαρκάρει τον τόπο τους. Επίκεντρο των εξελίξεων η πλατεία Γεωργίου, εκεί όπου είθισται να χτυπάει η καρδιά της πολιτικής ζωής, ενίοτε δε να ηχούν και οι ταχυκαρδίες  ή οι αρρυθμίες της. Σε κάθε περίπτωση, η πλατεία Γεωργίου θεωρείται «φιλέτο» εξ ου και οι εκλογικοί της ένοικοι ανέρχονται σε τέσσερις τον αριθμό και έχουν πιάσει όλες τις άκρες της, έτοιμοι για τη μάχη που θα δοθεί σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες. Άλλα εκλογικά κέντρα έχουν ήδη στηθεί και ανοίξει και άλλα έπονται εντός των επομένων ημερών. Αλλά και εκτός πλατείας, έχουν στηθεί προεκλογικές …γειτονιές, με εκλογικά κέντρα δίπλα, αντίκρυ ή παραπλεύρως, να αναμένουν πελατεία και να δίνουν τη μάχη της ταμπέλας. Μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό. Η ταμπέλα,  έτσι όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το εκλογικό παιχνίδι, συχνά έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα από έναν μακρόσυρτο λόγο. Και όσο περισσότερα μάτια τη βλέπουν, τόσο περισσότερο εγγράφεται.

Οι «ένοικοι» της πλατείας Γεωργίου

 ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ πλευρά της πλατείας, (καθώς κοιτάζεις από πάνω προς τα κάτω) και ανάμεσα από δύο γνωστά καφέ, θα  βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιου Απόστολου Κατσιφάρα. Εκεί δηλαδή που ήταν τα γραφεία του και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση οπότε και είχαν αποβεί γούρικα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αρχίσει η λειτουργία του εκλογικού κέντρου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου.

ΣΤΟ ΚΑΤΩ  κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου και στην ίδια ευθεία με αυτό του Κατσιφάρα,στην αριστερή πλευρά, κάτω από τη Μαιζώνος, βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάχρουΠατρέωνΓρηγόρη Αλεξόπουλου, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία καθώς εθεάθησαν εκεί την περασμένη Κυριακή ο ίδιος και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του σε ευρεία σύσκεψη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί… πολυκοσμία καθώς το κέντρο θα γίνει βασικό ορμητήριο για το επιτελείο και τους υποψήφιους της παράταξης.

ΣΤΟ ΓΩΝΙΑΚΟ κτίριο στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στη συμβολή με τη Γεροκωστοπούλου μαθαίνουμε ότι θα είναι το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου ΠατρέωνΝίκου Νικολόπουλου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχακαι αφού προηγηθεί μετακόμιση γνωστής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο  συγκεκριμένο χώρο.

Το… διανυκτερεύον

ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ του Πέτρου Ψωμά  λειτουργεί εδώ και δύο περίπου εβδομάδες στην πλατεία Γεωργίου 27α στο πάνω μέρος. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το εκλογικό κέντρο του «Σπιράλ», το οποίο είναι και στέκι της παρέας των υποψηφίων και λειτουργεί μέχρι πολύ αργά τη νύχτα, αμέσως μετά το Πάσχα θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια του 24 ώρου! Στόχος, ο νεαρόκοσμος τον οποίο επιχειρεί να εκφράσει η παράταξη.

Οι δίπλα από την πλατεία 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΡΟΣ, είναι από τους πρώτους που άνοιξαν εκλογικό κέντρο. Δεν βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου αλλά λίγο πριν από αυτή, στην πολυσύχναστη οδό Κορίνθου και στον αριθμό 291-293. Εκλογικό κέντρο σε καλό πέρασμα με λίγα λόγια με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς το πέρασμα σημαίνει και πολλά… μάτια.

ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, κάτω από την πλατεία Γεωργίου μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου θα είναι το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου. Το εκλογικό κέντρο αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε οδούς-περάσματα

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Γούναρη και Αγίου Ανδρέου 101, βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.Το εκλογικό κέντρο είναι ορατό και από τις δύο οδούς και εξ αυτού είναι εκ των πλέον προνομιακών καθώς από  το συγκεκριμένο σημείο περνάει καθημερινά η…μισή Πάτρα.

 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΜΟΥ μεταξύ  Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου, στην καρδιά της πόλης θα είναι  το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του νυν δημάρχου Πατρέων και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Πελετίδη. Το εκλογικό κέντρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στον πολυσύχναστο δρόμο  εντός των επομένων ημερών. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν εκεί θα είναι και το ορμητήριο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Καραθανασόπουλου ή αν θα λειτουργήσει δικό  του γραφείο.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ  έχειανοίξει εδώ καιδεκαπέντε περίπου μέρες το εκλογικό του κέντρο σε κομβικό σημείο  στην οδό  Άγιου Ανδρέου 74 και Γεροκωστοπούλου. Λειτουργεί κανονικά πρωί, απόγευμα και Σαββατοκύριακα και εκεί συνεδριάζουν οι ομάδες εργασίας, οι υποψήφιοι δημοτικοί και δια μερισματικοί σύμβουλοι  και  οι εθελοντές της παράταξης.

ΣΤΗΝ ΜΑΙΖΩΝΟΣ στον αριθμό 113 στο ύψος της Γούναρη, είναι το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Νίκου Τζανάκου. Λειτουργεί πρωί και βράδυ ενώ συχνή είναι και η παρουσία του επικεφαλής στο χώρο όπως και οι συνεδριάσεις εντός αυτού.

Στις άνω  γειτονιές

 ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ και στον αριθμό 105, εκατό μέτρα από τη συμβολή με την οδό Κολοκοτρώνη είναι το εκλογικό κέντρο της «Ανυπότακτης Πολιτείας». Για να συναντήσετε τον επικεφαλής Χρήστο Πατούχα μπορείτε να καλέσετε και να κλείσετε ραντεβού.

 ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ του Θεόδωρου Ντρίνια έχει τα γραφεία του στην οδό Ηφαίστου 11 και λειτουργεί κυρίως απογεύματα. Η μέρα κατά την οποία θα βρείτε σίγουρα κάποιον εκεί, είναι το απόγευμα της Πέμπτης οπότε και γίνονται οι συνελεύσεις της ομάδας.

 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ στον αριθμό 100 και  στο ύψος της Αγίου Νικολάου, είναι το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων Αλέκου Χρυσανθακόπουλου. Το γραφείο λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό, ως έδρα της δημοτικής του κίνησης και πλέον λειτουργεί και ως εκλογικό κέντρο πρωί και απόγευμα.

Οι αναποφάσιστοι

ΑΝΑΜΕΣΑ σε τρείς χώρους που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης αναμένεται να αποφασίσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος  για να στήσει το εκλογικό του κέντρο. Και οι τρεις χώροι βρίσκονται σε κεντρικές και πολυσύχναστες οδούς, ενώ εκτιμάται ότι το εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει σε περίπου δέκα με δεκαπέντε ημέρες.

ΣΤΗΝ ΜΑΙΖΩΝΟΣ και κοντά στην πλατείαπροσανατολίζεται για εκλογικό κέντρο ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πολίτης, με χρονικό ορίζοντα για τη λειτουργία του την 20η Απριλίου.

Και ολίγον από… νόμο

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ  των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι Υποψήφιοι υποχρεούνται να κινηθούν εντός του πλαισίου που καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν είναι μόνο οι περιορισμοί εμφανίσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο  και οι οικονομικές απαγορεύσεις αλλά και η υλοποίηση σειράς άλλων ενεργειών που υπόκεινται σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Όσον  αφορά τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς συνδυασμούς, η δημιουργία εκλογικών κέντρων κατά την προεκλογική περίοδο, για μεν τις δημοτικές εκλογές δεν είναι επιτρεπτή πέραν του ενός για κάθε εκλογική περιφέρεια, για δε τις περιφερειακές εκλογές πέραν, επίσης, του ενός για κάθε εκλογική περιφέρεια.Για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων ο περιορισμός ισχύει για κάθε Κοινότητα.

ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ, το εξής:  απαγορεύεται η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, αεροπανό, πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής για την προβολή τους, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο. Και ο νοών νοείτω.

ΤΗΣ Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

 

Share the Post