Μια «θάλασσα» από γυναίκες στο πλευρό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου – Κατάμεστος ο χώρος- ΦΩΤΟ

ZZZZZ

Σε έναν χώρο που γέμισε ασφυκτικά με αποτέλεσμα να είναι πολλοί αυτοί που έμειναν εκτός, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος, γιόρτασε χθες (Τετάρτη 10 Απριλίου) το βράδυ με τις γυναίκες της Πάτρας σε μια εκδήλωση με σύνθημα «οι γυναίκες είναι επιλογή, όχι ποσόστωση» η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Απευθυνόμενος στην κατάμεστη από γυναίκες αίθουσα του BeerBarQ, ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε ότι σε όλη του τη διαδρομή στα κοινά έχει επιλέξει συνειδητά γυναίκες συνεργάτιδες και τους έχει εμπιστευθεί καίρια πόστα., για να τον δικαιώσουν απόλυτα για αυτήν του την επιλογή. «Δεν είστε ίσες με τους άνδρες, είστε πολύ καλύτερες από εμάς» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος επεσήμανε τον μεγάλο αριθμό γυναικών υποψηφίων στο  ψηφοδέλτιό του, από όλες τις περιοχές της Πάτρας, από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε επίσης στους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείται να  ανταπεξέλθει μια γυναίκα δίχως να έχει την απαραίτητή στήριξη από την Πολιτεία και από το Δήμο και τόνισε ότι αποτελεί άθλο το γεγονός ότι οι γυναίκες καταφέρνουν να υπερνικούν τα εμπόδια, να χαράζουν δυναμική πορεία, να ανοίγουν δρόμους και να πρωταγωνιστούν στα κοινά.

«Είστε παράδειγμα για μας» είπε. «Θα είμαστε εδώ δίπλα σας σαν δημοτική αρχή μαζί με τις εκπροσώπους σας στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για να αλλάξουμε όσα σας δυσκολεύουν σε αυτή την πόλη. Θα ακούσουμε τις προτάσεις σας και θα χτίσουμε πάνω σε αυτές δομές και δράσεις για τις μητέρες, τις επαγγελματίες, τις γυναίκες που αναζητούν δουλειά, που αναζητούν τρόπο έκφρασης, που θέλουν να συμμετάσχουν στον αγώνα να αλλάξουμε την Πάτρα μας, να την κάνουμε μια σύγχρονη, όμορφη, ευέλικτη, ανθρώπινη πόλη. Να την κάνουμε Πρωτεύουσα ξανά!. Η σημερινή σας παρουσία δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος.  Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όσες έμειναν εκτός του χώρου λόγω της εντυπωσιακής σας συμμετοχής, που για άλλη μια φορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες μας, και να τις ευχαριστήσω θερμά που παρέμειναν έξω γεμίζοντας το δρόμο, γιορτάζοντας μαζί μας με το δικό τους τρόπο, με τη δική τους ζωντάνια δίνοντας τον παλμό της νίκης» κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος, ευχαριστώντας θερμά και τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τη βραδιά, την Μυρτώ Καμβυσίδη, τον Γρηγόρη Πετράκο και τους μουσικούς της ορχήστρας.

Share the Post