Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά o δημόσιος υπάλληλος Ανδρέας Γιαννόπουλος «Η Πάτρα σύγχρονη πόλη στην υπηρεσία του πολίτη»

spiral_psomas_giannopoulos

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά είναι και ο δημόσιος υπάλληλος Ανδρέας Γιαννόπουλος.

«Ως γέννημα – θρέμμα Πατρινός, παρατηρώ ότι αυτή η πόλη συνεχώς χάνει τον προσανατολισμό της προς τον εκσυγχρονισμό, λόγω λανθασμένης νοοτροπίας και “σκουριασμένων” αντιλήψεων» τονίζει και προσθέτει: «Το “σπιράλ” είναι μια πραγματικά θαρραλέα πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, που από τις δράσεις του στην πόλη γνωρίζω ότι είναι οραματιστής, νέος, γνώστης των αναγκών της Πάτρας και άνθρωπος χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Δε θα μπορούσα να λείπω από την κίνηση αυτή και έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης αυτής, πρόθυμος να βοηθήσω για το καλό της πόλης μου».

Για το όραμά του για την Πάτρα αναφέρει: «Οραματίζομαι την Πάτρα ως σύγχρονη πόλη με εφαρμογή των τεχνολογιών στην υπηρεσία του πολίτη. Θα ήθελα οι πολίτες να κινούνται σε καθαρά και συντηρημένα πεζοδρόμια και οι οδηγοί σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, με χώρους στάθμευσης ειδικά για τα δίκυκλα, με οδόσημα και πινακίδες με τα ονόματα των οδών, με σεβασμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις μητέρες με καροτσάκια, τακτική συγκοινωνία με χαμηλό εισιτήριο που θα ενώνει όλα τα σημεία του Δήμου και όχι μόνο τους κεντρικούς άξονες, ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης με πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις κτηρίων. Επιθυμώ να δω την Πάτρα ως μία πόλη που θα ελκύει τουρισμό και θα έχει ανάπτυξη καθώς διαθέτει πολλά γεωγραφικά χαρακτηριστικά αλλά και ιστορία, για να το πετύχει».

Ο Ανδρέας  Γιαννόπουλος του Δημητρίου, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Αποφοίτησε από το 2ο ΤΕΛ Πατρών με ειδίκευση στις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και τους αυτοματισμούς. Μετά τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία φοίτησε και παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια με κύριο αντικείμενο τη μαγειρική, τα τρόφιμα και τη χρήση Η/Υ.

Το διάστημα από το 1987 έως το 2001 εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ως συντηρητής εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, σε μονάδες υγείας και σε ξενοδοχειακές μονάδες. Εργάστηκε ως μάγειρας σε μεγάλο ξενοδοχείο της Νότιας Γερμανίας αλλά και ως επαγγελματίας οδηγός σε τουριστικά λεωφορεία και ταξί.  Από το 2001 έως το 2008 εργάστηκε σε διάφορα πόστα ευθύνης της Εμπορική Factoring AE και στην PROTON BANK. Επίσης διατηρούσε κατάστημα διάθεσης Βιολογικών Προϊόντων ελληνικής παραγωγής στην Πάτρα με την επωνυμία «ΠΕΙΡΑΝ ΕΠΕ». Σήμερα είναι συμβασιούχος εποχιακός υπάλληλος στο Δασαρχείο Αιγίου. Εδώ και χρόνια είναι ενεργό μέλος σε δύο λέσχες μοτοσικλέτας της Πάτρας (ΛΕΚΛΑΜΠ και VESPA ΑΧΑΪΑΣ) και μέλος στο Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς» . Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

Share the Post