Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το θέμα των σεισμών στην Ηλεία

laiki_sispirosi-620×371

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το θέμα των σεισμών στην Ηλεία

Διαβάστε την:

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στην Ηλεία, θέλουμε να θυμίσουμε ακόμα μία φορά ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας –μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της χώρας μας- ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια για την αντισεισμική θωράκιση των δημόσιων κτιρίων, των κτιρίων κοινής ωφέλειας (νοσοκομεία, σχολεία κτλ), των λαϊκών κατοικιών.

Όσο και αν φαίνεται ότι περισσεύει η ευαισθησία, με το αίτημα π.χ. για κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η νυν περιφερειακή αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι ο λόγος που δεν γίνονται αυτά τα έργα είναι γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, γιατί δεν πληρούν τα κριτήρια της σχέσης κόστους-οφέλους. Τόσο το ΕΣΠΑ όσο και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υποτάσσονται καθαρά στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, δεν αφήνουν περιθώρια για έργα που το μόνο που εξυπηρετούν είναι οι λαϊκές ανάγκες. Σε αυτή την πολιτική ο κ. Κατσιφάρας έχει αποσπάσει πολλές φορές τα εύσημα από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες.

Καλούμε την κυβέρνηση, την περιφερειακή αρχή και το δήμο να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα –έστω και τώρα- για να μην κινδυνέψει καμία ζωή, για να διασφαλιστεί η λαϊκή περιουσία.

Share the Post