Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Αδιανόητο ο δήμος της Πάτρας να μην στηρίζει το Patras IQ»

alexopoulos-620×420

Η Πάτρα έχει την τύχη να διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διοργανώσεις στην χώρα στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας, της καινοτομίας και της «έξυπνης» επιχειρηματικότητας με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο σε ό,τι αφορά την συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας. Η έκθεση Patras IQ, η οποία στρέφει στην Πάτρα το βλέμμα της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας ανοίγοντας το δρόμο για συνέργειες αλλά και για χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών και προϊόντων, προβάλλοντας το δημιουργικό, το αισιόδοξο και παραγωγικό προφίλ αυτής της πόλης, τυγχάνει της υποστήριξης- συνδιοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του  Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, αλλά όχι της υποστήριξης του Δήμου Πατρέων!

Ο Δήμος της Πάτρας αρνείται επίμονα να στηρίξει ως συνδιοργανωτής  το Patras IQ, δηλαδή τη δυνατότητα αναζήτησης και εξεύρεσης διεξόδου των νέων φωτεινών μυαλών της πόλης και της χώρας μέσω της επιστήμης και της καινοτομίας.

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο κατά την οποία οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα καθώς αναζητούν αλλά δεν βρίσκουν δουλειές, που οι νέες θέσεις εργασίας είναι το μεγάλο ζητούμενο και που η πόλη καλείται να απαντήσει στο στοίχημα της ανάπτυξης και να ορίσει το μέλλον της.

Καλώ τον δήμο της Πάτρας να επανεξετάσει άμεσα τη στάση του και να αποφασίσει έστω και την ύστατη στιγμή να στηρίξει το Patras IQ, την επιστημονική κοινότητα της πόλης και τους νέους ανθρώπους που καινοτομούν και επιχειρούν για την Πάτρα και την οικονομία της και να ανταποκριθεί στο ρόλο του αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Η Πάτρα μας θέλει όλους εδώ. Και μας θέλει τώρα. Με μόνο «κόμμα» αυτό που εκφράζει την αγωνία μας για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Share the Post