Γιατί δεν έχουν γίνει δημοσκοπήσεις για το Δήμο Πατρέων

dikoskopisi-620×420

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δεδομένα σε ό,τι αφορά τις εκλογές για τον δήμο Πατρέων είναι η απουσία δημοσκοπήσεων.  Δεκαοκτώ μέρες πριν τις εκλογές, όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε μια αναμέτρηση για πρώτη φορά χωρίς δημοσίευση γκάλοπ για τον Δήμο της πόλης.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας μέσω σελίδων που υπηρετούν το αφήγημά της στο facebook επιχείρησε να ερμηνεύσει την απουσία δημοσκοπήσεων ως απόδειξη ότι υπερισχύει αισθητά στον α΄γύρο και άρα καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Πατρινών  δεν είχε λόγο να τις δημοσιεύσει. Το επιχείρημα φαντάζει ανίσχυρο αν του αντιπαραθέσεις το προφανές ερώτημα: «και αφού είναι έτσι και το γνωρίζουν, γιατί δεν δημοσιεύουν τη δική τους δημοσκόπηση για να δημιουργήσουν και κλίμα;».  Απάντηση δεν υπάρχει.

Το επόμενο ερώτημα σχετικά με τις υπόλοιπες παρατάξεις, ιδίως δε με τις μεγάλες, μπορεί να απαντηθεί ως εξής: όσοι είχαν χρήμα και παρήγγειλαν δημοσκοπήσεις, δεν τις δημοσιοποίησαν διότι απλούστατα δεν εμφανίζονταν ως δεύτεροι. Άρα, ο δεύτερος, δεν έχει παραγγείλει δημοσκόπηση και για αυτό δεν την είδαμε να κοσμεί τις στήλες των εφημερίδων. Μοιάζει απολύτως λογικό. Οι δε πληροφορίες μας λένε ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Μια τρίτη εκδοχή είναι να μην παραγγέλθηκε από κανέναν υποψήφιο δημοσκόπηση, λόγω των πενιχρών οικονομικών τους. Ο κάθε υποψήφιος προτιμά να επενδύσει σε μια καμπάνια προβολής τα χρήματά του παρά σε μια δημοσκόπηση που είναι και δαπανηρή και αμφίβολη.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον τις επόμενες ημέρες δεν προκύψει κάποια έκπληξη, σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, θα έχουμε να κάνουμε με τις πιο… «βουβές» εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Άρα από την κάλπη μπορεί να προκύψουν ανατροπές που δεν έχουμε φανταστεί. Ακόμη και στην πρώτη θέση.

Eφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση

Share the Post