Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Δεσμεύομαι για λύση στο θέμα μεταφοράς λυμάτων

al1

Ανακοίνωση-δέσμευση του υποψήφιου δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου για άμεση επίλυση του θέματος μεταφοράς των αστικών λυμάτων στις περιοχές που δεν συνδέονται με τον Βιολογικό Καθαρισμό:

«Στην Δημοτικές Ενότητες Ρίου, Βραχναιίκων, Παραλίας και Μεσσάτιδος καθώς και στις περιοχές Καστελλοκάμπου και Μποζαϊτίκων και σε άλλες περιοχές, οι κάτοικοι αναγκάζονται να πληρώνουν 50 ευρώ και παραπάνω τον μήνα,  για να αδειάσουν τα αστικά τους λύματα.

Επομένως ο Δήμος Πατρέων οφείλει να παρέμβει και αρχικά να απογράψει τους κατοίκους που είναι ακόμη αποκλεισμένοι και δεν έχουν πρόσβαση στο βιολογικό καθαρισμό. Να εξετάσει και να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κονδύλια για σύγχρονους βιολογικούς καθαρισμούς, με νέες προδιαγραφές,  που καταργούν τους ανοικτούς τύπους εγκαταστάσεων.

Αν ισχύει αυτό, τότε με μικρούς βιολογικούς και δίχως περιβαλλοντολογικό και κοινωνικό κόστος, θα καλυφθεί το σύνολο των περιοχών. Να αναλάβει ο Δήμος αφενός να προμηθευτεί (αγοράσει) περισσότερα δημοτικά βυτία και αφετέρου να συμβληθεί με τούς  ιδιώτες επιχειρηματίες,  για να αναλάβει μέρος έως και όλο το κόστος των αδικημένων δημοτών της μεγάλης μας Πάτρας.

Ως γνωστόν ο υπάρχων βιολογικός κλείνει τον κύκλο του και δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος. Επίσης το κόστος μεταφοράς με νέα αντλιοστάσια δεκάδων χιλιομέτρων είναι απαγορευτικό σε καταναλωτικές χρεώσεις της ΔΕΗ στον Δήμο.

Δεσμεύομαι πώς αυτή η απόφαση θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή. Έχουμε την βούληση να δώσουμε λύσεις. Με την συνεργασία μας η Πάτρα θα γίνει Διεθνής και Σύγχρονη Πόλη.»

Share the Post