Σπ. Σπυρόπουλος: Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά “να φέρουμε την Πάτρα στη θέση που της αξίζει”

spiral_psomas_spyropoulos

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα και από μικρός μου άρεσε να περπατώ στους δρόμους της και να ανταλλάσσω απόψεις γύρω από την καθημερινότητα και πως αυτή θα μπορούσε να γίνει καλύτερη. Αυτό που διαπίστωσα μέχρι τώρα ήταν ότι, αν και υπήρξαν κάποιες καλές προθέσεις αυτές έμειναν στα λόγια γιατί έλειπε κάτι πολύ σημαντικό: ΤΟ ΟΡΑΜΑ!» δηλώνει ο βιολόγος – ιχθυολόγος Σπύρος Σπυρόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ”. «Και το κάνω αυτό συνειδητά γιατί πιστεύω ότι ο Πέτρος έχει όραμα για την Πάτρα, έχει διάθεση για δημιουργία και με το “σπιράλ” θα δώσει νέα πνοή στην πόλη. Είναι ο μοναδικός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και συστρατεύομαι μαζί του για να καταφέρουμε αυτό που ονειρευόμασταν και οι δύο από παιδιά: Να φέρουμε την Πάτρα μας στη θέση που της αξίζει!».

Όσον αφορά το δικό του όραμα ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει: «Θέλω μια πόλη σύγχρονη, “έξυπνη” που θα είναι φιλική προς τους πολίτες της και ακόμα πιο φιλική προς τους επισκέπτες της με την αξιοποίηση της κομβικής της τοποθεσίας από ξηρά και θάλασσα. Θέλω μια πόλη καθαρή, όπου ο Δήμος θα ευαισθητοποιεί τους πολίτες, ώστε να μη τη ρυπαίνουν, και θα συνεργάζεται με τους όμορους Δήμους, ώστε να βρεθεί κοινή λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών. Λόγω της ειδικότητάς μου μπορώ να βοηθήσω στη δημιουργία περιβαλλοντικών δράσεων με τις οποίες οι πολίτες θα μάθουν για την αναγκαιότητα να ζουν σε καθαρό περιβάλλον. Ο Δήμος εκμεταλλευόμενος τη θέση της πόλης, μπορεί να επενδύσει στον αλιευτικό τουρισμό σε συνεργασία και με τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας».

Ο Σπυρίδων Σπυρόπουλος του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Πάτρα τις 22 Απριλίου 1970. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη «Θαλάσσια Βιολογία -Αλιεία & Υδατοκαλλιέργειες» και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών στον τομέα της Παλαιοντολογίας Ιχθύων του Τμήματος Γεωλογίας. Εργάζεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Πατρών ως αναλυτής μικροβιολογικών εξετάσεων σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Διορίστηκε στην Αθήνα το 2002 μέσω  διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στη Γενική Δ/νση Αλιείας του τότε Υπουργείου Γεωργίας. Διετέλεσε μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας για την Αλιεία τα έτη 2003-2004 στις Βρυξέλλες λαμβάνοντας εύφημο μνεία από τους τότε Υπουργούς κ.κ. Δρυ και Τσιτουρίδη. Ασχολήθηκε ενεργά με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο οποίο είναι ο επίσημος επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα Γεωτεχνικού ενδιαφέροντος. Έχει διατελέσει αιρετός Γενικός Γραμματέας του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς του ΓΕΩΤΕΕ κατά τα έτη 2008-2011, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος από το 2011-2018 και σήμερα είναι πάλι Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου. Επίσης, κατά τα έτη 2010-2012 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και λίγα Ισπανικά. Επίσης, ασχολείται ενεργά με τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και είναι αρχηγός Καρναβαλικού Πληρώματος τα τελευταία 30 χρόνια.

Share the Post