Πρωτοβουλία της «Ωρας Πατρών» για την αξιοποίηση της Achaia Clauss

IMG_9248

Αντιπροσωπεία της ΩΡΑ Πατρών με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο είχε τις προηγούμενες ημέρες την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Γιώργο Χατζηνικολάου και να τον συνοδεύσει στην επίσκεψή του στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο και στη συνέχεια στον χώρο της Achaia Clauss. Ο κ. Χατζηνικολάου είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τράπεζας Πειραιώς ενώ ο όμιλος της συγκεκριμένης Τράπεζας είναι ο βασικός ιδιοκτήτης του χώρου. Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία της ΩΡΑ Πατρών είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις σκέψεις και τις προτάσεις της στο θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και της ανεκτίμητης ιστορίας της Achaia Clauss με τη δημιουργία του 10ου θεματικού μουσείου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το μουσείο ΟΙΝΟΥ που προτείνεται όχι μόνο θα δώσει την ευκαιρία να αξιοποιηθούν τα χιλιάδες αντικείμενα που συνθέτουν την ιστορία της διεθνούς φήμης οινοποιίας αλλά θα λειτουργήσει ως πόλος προσέλκυσης επισκεπτών από όλο τον κόσμο συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της περιοχής και ως μοχλός ανάπτυξης των εκατοντάδων μικρών και μεγάλων οινοπαραγωγών της Αχαΐας.

Οι συνέπειες των υπαρχόντων θεματικών μουσείων στους τομείς της παραγωγής και της κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών που δημιουργήθηκαν είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά στις δυνατότητες και τη δυναμική που υπάρχουν στις τοπικές οικονομίες. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η συνεργασία και η συναίνεση για την επίτευξη συγκεκριμένων κάθε φορά στόχων αποτελούν την ουσιαστικότερη συνεισφορά στο μέλλον αυτού του τόπου. Ας μην παρασύρονται κάποιοι σε φτηνές προεκλογικές δημαγωγίες και αδιέξοδες ρητορικές που δεν προσθέτουν τίποτα στην ανάπτυξη της πόλης.

Το μέλλον της Πάτρας είναι στα χέρια μας και θα το διαμορφώσουμε αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάτρας, την ιστορία της και τον πολιτισμό της, τους ανθρώπους της και τα έργα τους.

Share the Post