Το φλερτ Σπηλιόπουλου στον Δημήτρη Κατσικόπουλο

54256262_2378821362361376_1663444540297576448_n-620×420

ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ είναι μαθαίνουμε ότι είναι στραμμένα τα βλέμματα της παράταξης του Κώστα Σπηλιόπουλου μετά την κάθοδο Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας. Και αυτό, μόνο τυχαία δεν συμβαίνει. Η διαφαινόμενη αντίδρασή του στην υποψηφιότητα Παπανδρέου, υποψηφιότητα η οποία «κλειδώνει» τη μια και μοναδική έδρα του κόμματος στο νομό, αλλά και το ενδεχόμενο αυτή να οδηγήσει σε ηχηρή αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ., θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνέργειες ικανές να προκαλέσουν αναστάτωση στα δεδομένα των εκλογών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτό είναι άλλωστε και το σκεπτικό όσων «ζυμώνουν» την ιδέα να του προτείνουν συμπόρευση, άρα και στροφή πολλών μοιρών ως προς τα μέχρι στιγμής σχέδιά του, τα οποία προσκρούουν πάνω στον τοίχο της υποψηφιότητας Παπανδρέου, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε επιδίωξη εκλογής, με βάση τις παρούσες συνθήκες.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ έχει (σύμφωνα με πληροφορίες) απευθύνει ήδη πρόσκληση στον Δημήτρη Κατσικόπουλο για συμπόρευση μετά την απομάκρυνση Παπαθεοδώρου από την Αχαΐα, η οποία συναρτάται ευθέως με την υποψηφιότητα Παπανδρέου στο νομό μετά από μια πολύμηνη διαδικασία διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην ικανοποίηση του αμετακίνητου αιτήματος του πρώην πρωθυπουργού. Η πρόταση- πρόσκληση στον Κατσικόπουλο για κοινή κάθοδο με φόντο την Περιφέρεια, δεν είναι μια υπόθεση που μπορεί κανείς να προσπεράσει αβασάνιστα, ιδίως αν λάβει υπόψιν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα στέλεχος που λόγω της πολύχρονης θητείας του από τις θέσεις του βουλευτή αλλά και του Νομάρχη Αχαΐας, διαθέτει μεγάλα ερείσματα στον νομό, αλλά και στη γειτονική Ηλεία, ενώ εξαιτίας της διαφαινόμενης υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εθνικές εκλογές, έχει κινητοποιηθεί εδώ και πολλούς μήνες «φρεσκάροντας» τις επαφές του με στελέχη και πολίτες.

ΤΟ ΣΧΗΜΑ μιας πιθανής τέτοιας συνεργασίας, θέλει να προσφέρεται στον Δημήτρη Κατσικόπουλο η θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, πόστο το οποίο γνωρίζει καλά από την 8ετή του θητεία στην αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ενώ παίζει ακόμη και το σενάριο της μισό- μισό θητείας.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ακόμη τις προθέσεις ή τις αποφάσεις του πρώην Νομάρχη. Τα σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο, θα έχουμε ενδιαφέρουσες ζυμώσεις σε επίπεδο περιφέρειας και βεβαίως ενδιαφέρουσες αντεγκλήσεις πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Μπορεί να έχουμε και κρίση ισορροπιών; Είναι αρκετοί αυτοί που διατείνονται πως ναι.

 

 

Γ. Κοντογεωργοπούλου

(εφ. 7 Μέρες Ενημέρωση)

/ FEATURED POSTS, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Share the Post