Η αυστηρή ουδετερότητα του Κώστα Χριστόπουλου! Σε πλήρη αποστασιοποίηση από την υποψηφιότητα Παπαδημάτου

ΚΩΣΤΑΣ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-620×420

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μια πολυπληθής παρέα απολάμβανε τους μεζέδες γνωστής ψησταριάς στην πλατεία Πυροσβεστείου, το όνομα της οποίας παραπέμπει σε ιδιαίτερα φιλολαϊκό αντρικό όνομα. Στην ομήγυρη ξεχώριζε η παρουσία του Κώστα Χριστόπουλου, ο οποίος είχε διοργανώσει κατά την προσφιλή του συνήθεια ένα ακόμη τραπέζι στο αγαπημένο του στέκι, που αποτελεί η εν λόγω ψησταριά και που απέχει μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από την επιχειρηματική έδρα του.

Στο τραπέζι φρόντισε να προσκαλέσει εγκαίρως πιστούς φίλους και συνεργάτες του από την όχι και τόσο μακρινή περίοδο που δέσποζε στα δημοτικά πράγματα με τον δικό του, ξεχωριστό και εν μέρει ιδιόρρυθμο, τρόπο.

Η βραδιά κύλησε ευχάριστα, δεν γνωρίζουμε εάν εμπεριείχε συζητήσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, αλλά ακόμη κι αν ειπώθηκαν κάποιες σχετικές κουβέντες, μόνο αυτός δεν ήταν ο σκοπός της.

Επρόκειτο για μια σύναξη καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα, που δεν ήταν η πρώτη με οικοδεσπότη τον Κώστα Χριστόπουλο, προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία.

Άλλωστε, του μέχρι πρότινος υποψηφίου δημάρχου τού αρέσει, όποτε τού δίνεται η ευκαιρία να «τραπεζώνει» τους φίλους του με κυρίως πιάτο τα αγαπημένα του κρεατικά. Ψηλά στις προτιμήσεις του είναι το αρνί και το κοκορέτσι, που αποτέλεσαν και το κυρίως μενού του τελευταίου τραπεζιού.

«Θα βλέπει την παρέλαση από το μπαλκόνι»

Στο εύλογο ερώτημα ποια στάση θα κρατήσει στις επικείμενες εκλογές και που θα διοχετεύσει την όποια επιρροή εξακολουθεί να έχει, η απάντηση ανθρώπου που είναι σε θέση να ξέρει καλά τις προθέσεις του τα λέει όλα: «Θα βλέπει την παρέλαση από το μπαλκόνι».

Με άλλα λόγια, ο ίδιος δείχνει να μην πολυενδιαφέρεται για την έκβαση των δημοτικών εκλογών, να μην του καίγεται καρφί για το τι θα συμβεί σ’ αυτές.

Χαλαρός, μοιάζει να είναι απελευθερωμένος από έγνοιες και σκοτούρες που είναι μακριά από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Και γιατί όχι;

 

 «Έκοψε γέφυρες» με τον Νίκο Παπαδημάτο       

Ενδεικτικό της απόφασης του να μην ανακατευτεί στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση με οποιονδήποτε τρόπο, είναι και το γεγονός ότι φέρεται να «έκοψε γέφυρες» με τον Νίκο Παπαδημάτο, ο οποίος πολύ θα ήθελε να αξιοποιήσει τη «μαγιά» του, δηλαδή κάποιους από τους ανθρώπους του. Απολύτως δικαιολογημένα, μόνο που προς το παρόν δεν φαίνεται να τα καταφέρνει.

Τουλάχιστον σε μια περίπτωση, ο Νίκος Παπαδημάτος εισέπραξε ένα ηχηρό «Όχι» από άνθρωπο του περιβάλλοντος του Κώστα Χριστόπουλου στην πρόταση που τού έκανε να συνεργαστεί μαζί του. Κι αυτός δεν είναι ένας καλός οιωνός για τον απόμαχο πολιτικό που ανακλήθηκε άρον άρον από την… εφεδρεία για να έχει η τοπική Νέα Δημοκρατία, μια άτυπη  έστω, εκπροσώπηση στις δημοτικές εκλογές.

Share the Post