Δημήτρης Κουνιάκης: «Το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά φέρνει την ομαδικότητα πάνω από τα εγώ»

spiral_psomas_kouniakis

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές τον προσεχή Μάιο, γιατί πιστεύω πολύ στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ως φορέα αλλαγής αλλά και στη δύναμη της ομάδας και της συλλογικής δράσης» δηλώνει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κουνιάνης, με αφορμή την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ”.

«Γιατί “σπιράλ”; Ακριβώς επειδή φέρνει την ομαδικότητα πάνω από τα εγώ, γιατί είναι ομάδα πολιτών και όχι πολιτικών, γιατί έχω συνεργαστεί με τον Πέτρο Ψωμά και ξέρω τί μπορεί κάνει ώστε να εμπνεύσει θετικά όλους μας να ασχοληθούμε και να βελτιώσουμε την πόλη που ζούμε και αγαπάμε» τονίζει και προσθέτει: «Το όραμά μου είναι να δω την πόλη μου φιλική και ανοικτή προς όλους τους πολίτες, μια πόλη που θα νιώθουμε ότι μας ανήκει και της ανήκουμε. Να γίνει η Πάτρα μια πόλη που θα θέλουν όλοι είτε να επισκεφθούν, είτε να έρθουν να ζήσουν».     

Ο Δημήτριος Κουνιάκης δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 1994. Από το 1998 είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής σπουδών των Κέντρων Ξένων Γλωσσών “ΜΕΛΛΟΝ” στην Πάτρα, ενώ δραστηριοποιείται ως εκπαιδευτής καθηγητών, εισηγητής-ομιλητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων και αρθρογράφος. Οι εκπαιδευτικές του ανησυχίες συχνά τον οδήγησαν στην εισαγωγή και στην εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών όπως την ανάδειξη της ψηφιακής τάξης (2007), της βιωματικής μάθησης (2015), της παιχνιδοποίησης (2017) και την ανάδειξη προσωπικών δεξιοτήτων μέσα από την εκπαίδευση (2018). Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες (1979 έως σήμερα) και με τον εθελοντισμό. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του TEDxPatras (2015-2018), Εθελοντής αιμοδότης (1990-σήμερα), πρόεδρος και μέλος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων (2008-2018), Μέλος Δ.Σ Αθλητικού Συλλόγου “ΛΕΩΝ” (2017- σήμερα).

Share the Post