Yποψήφια με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο η Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου- Γεωργίου

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ (ΛΙΤΣΑΣ) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 ΥΠΟΨΗΦΙAΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλοι και φίλες ,

Οι Δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου αποτελούν μια κορυφαία διαδικασία για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας την επόμενη τετραετία. Ο  Δήμος μας, αντιμετωπίζει σήμερα μαζί με τις παλιές και νέες προκλήσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων τα τελευταία χρόνια από επιλογές που αποδείχθηκαν μη αποτελεσματικές.

Σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα αποτελεσματική κι έμπειρη Δημοτική Αρχή, που θα βρίσκεται  κοντά στον πολίτη και στις ανάγκες του. Ικανής  να υλοποιήσει μια νέα πολιτική πρόταση, να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητάς του και να δημιουργήσει συνθήκες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του και θα δώσουν αναπτυξιακή τροχιά στο Δήμο μας.

Ο υποψήφιος  Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με τα αξιόλογα στελέχη του συνδυασμού του, έχει τις προϋποθέσεις, το στόχο και το όραμα να μεταμορφώσει την πανέμορφη Αιγιάλεια και να της δώσει νέα δημιουργική πνοή, ταυτότητα και ρεαλιστικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της. Με παρεμβάσεις για  το περιβάλλον, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αλλά και τον κοινωνικό τομέα, με καινοτόμες δράσεις σε νέους τομείς ανάπτυξης και τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, μπορεί να προσφέρει καλύτερες, σύγχρονες υπηρεσίες στους δημότες, στήριξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής και νέες ευκαιρίες για εργασία και τοπική ανάπτυξη.

Την πεποίθησή μου, ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος θα είναι ο πιο κατάλληλος κι αποτελεσματικός  Δήμαρχος  στο πρώτο στάδιο εφαρμογής της απλής αναλογικής ενισχύουν η 12χρονη αυτοδιοικητική εμπειρία του ως επιτυχημένου Δημάρχου Συμπολιτείας, το δημιουργικό έργο του, η αφοσίωση και το ενδιαφέρον με τα οποία υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση. Η  ικανότητα του να επιλέγει ικανούς συνεργάτες για την υλοποίηση του προγράμματός του, σε συνδυασμό με την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του στις αλλαγές, οι  επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητές του και οι ικανότητες ηγεσίας και συντονισμού που διαθέτει, απαραίτητες για τις συγκλίσεις, συνθέσεις και συνεργασίες που απαιτεί η επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γι΄ αυτούς τους λόγους δέχτηκα την πρότασή του να συμμετέχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο συνδυασμό του, γεγονός που αποτελεί για μένα μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη προσφορά στα κοινά και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση, ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να σκέφτεται σφαιρικά, να αγκαλιάζει την παγκοσμιότητα αλλά να δρα τοπικά,  δραστηριοποιούμαι στα κοινά της πόλης μου από το 1983.

Κατεβαίνω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τις αξίες και τις αρχές μου, με πολιτική συνείδηση και κοινωνική ευθύνη, με δεδομένο το ενδιαφέρον και την αγάπη για την πρόοδο του τόπου μου. Με εφόδια την εμπειρία και γνώση από τη μακροχρόνια εθελοντική προσφορά και τους αγώνες μου για τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Γυναικών στο Γυναικείο Κίνημα και ειδικότερα στην Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.) ως Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ε.Γ.Ε. (1983-2003),  ως Αντιπρόεδρος (2003-2019), και ως μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Ε.Γ.Ε. (2015-2019) και ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Αχαΐας (2002-2010),  καθώς και άλλων Επιτροπών Ισότητας. Με τις εμπειρίες μου ως αιρετό μέλος συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων, με αγώνες για τα κοινωνικά κι εργασιακά δικαιώματα. Με τις επιστημονικές γνώσεις μου ως νομικός και πολιτικός επιστήμων, με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση, την σημαντική εμπειρία μου στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Κ.Π.Σ. &  ΕΣΠΑ ως Διευθύντρια Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ν.Ε.Λ.Ε. Αχαΐας (1994-2004) και ως Υπεύθυνη του Κέντρου Λαϊκής Επιμόρφωσης Αιγίου (1986-2004),  την υπηρεσία μου ως Ελεγκτής ΟΤΑ στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου (1990-1994) και την πολύχρονη εμπειρία μου σε διοικητικές θέσεις ευθύνης του Υπουργείου Παιδείας (2008-2019).

Πιστεύω ότι υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ να ζήσουμε με καλύτερη ποιότητα ζωής στο Αίγιο και σε όλο το Δήμο της Αιγιαλείας. Ζητώ να στηρίξετε με την ψήφο σας το συνδυασμό κι εμένα δείχνοντάς μας εμπιστοσύνη, για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Πιστεύω  ότι η αυτοδιοίκηση είναι όραμα, είναι πάθος, είναι ανιδιοτελής προσφορά, είναι αποτελεσματικότητα! Ότι είναι κοινή υποχρέωση και δικαίωμα η συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα Δημοτικά Συμβούλια, για να είναι πιο αντιπροσωπευτικές οι δημοτικές αποφάσεις και επομένως πιο δημοκρατικές, αποτελεσματικές και ωφέλιμες για την κοινωνία. Εμείς κινούμε το μαγικό μοχλό της αλλαγής, της ανανέωσης, της δημιουργίας. Μαζί χρειάζεται να μοχθήσουμε, γυναίκες και άνδρες και θα πετύχουμε!.

Ευαγγελία (Λίτσα)  Γιαννοπούλου- Γεωργίου του Κων/νου

 

Γεννήθηκε στην κοινότητα Μελίσσια Αιγιαλείας, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια σε πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Είναι κόρη του Κώστα Γιαννόπουλου και της Μαλαματένιας Αδαμοπούλου. Τελείωσε το Λύκειο στο Αίγιο, όπου ζει μόνιμα από το 1983. Είναι  παντρεμένη με το Σπύρο Γεωργίου / συνταξιούχο της Δ.Ε.Η. Αιγίου και ερασιτέχνη ηθοποιό από το 1980 και μητέρα δύο παιδιών, της Νάντιας (Διδάκτωρ Σπουδές Μετάφρασης) και της Νεφέλης (Φιλόλογος).

Είναι κάτοχος δύο πτυχίων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών: του  Νομικού Τμήματος  και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης. Έχει  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής κι Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Σχολής ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε θέματα δημόσιας διοίκησης.

Εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας από το 1986. Ως Υπεύθυνη του Κέντρου Λαϊκής Επιμόρφωσης  Αιγίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) Αχαΐας (1986-2004) και ως Διευθύντρια Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νομαρχιακού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.)  Αχαΐας – Ν.Ε.Λ.Ε. (1994-2004), απασχολήθηκε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολλών συγχρηματοδοτούμενων από το Β΄ και Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων και Καταπολέμησης του Κοινωνικού Αποκλεισμού Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (Παλιννοστούντες, Τσιγγάνοι, Μονογονεϊκές Οικογένειες κ.ά.), καθώς και Κοινοτικών Πρωτοβουλιών (HORIZON για ΑΜΕΑ,  LEONARDO DA VINCI για μετανάστες, EQUAL για την ισότιμη Απασχόληση των Γυναικών, LEADER (αγροτική ανάπτυξη). Έχει εκπροσωπήσει τη Ν.Ε.Λ.Ε. σε διεθνή συνέδρια και διακρατικές συναντήσεις.

Εντάχθηκε στη Διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας το 2004.   Υπηρέτησε  στο 2ο Γραφείο Δ.Ε. Αιγίου (2004-2008) και στη συνέχεια για 10 έτη (2008-2018) ως Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, όπου εξακολουθεί να εργάζεται ως Προϊσταμένη του Τμήματος Γ΄ Προσωπικού.

Διετέλεσε Ελεγκτής Εσόδων-Εξόδων Ο.Τ.Α. Αιγιαλείας στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου (1990-1994) με απόσπαση, όπου είχε την αρμοδιότητα της ταμειακής διαχείρισης του Προϋπολογισμού 52 Κοινοτήτων της Αιγιαλείας.

Διδάσκει ως πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (περιστασιακά) σε σεμινάρια ανέργων κι εργαζομένων σε ΚΕΚ θέματα σχετικά με την ανάπτυξη επικοινωνιακών και οργανωτικών δεξιοτήτων και τη συμβουλευτική απασχόλησης γυναικών,  σε Δ.Ι.Ε.Κ. εργατική νομοθεσία  και στο Κ.Ε.Θ.Ι. «Γυναίκα και Πολιτική».

Για την ουσιαστική Ισότητα των Φύλων και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αγωνίζεται διαρκώς από το 1983, με εθελοντική δράση μέσα από τις διάφορες θέσεις  που είχε στο Γυναικείο Κίνημα, με εισηγήσεις, άρθρα, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κ.λ.π.

 

  • Είναι μέλος στο Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.) (2015-2018, 2018-2021).
  • Διετέλεσε Πρόεδρος του παραρτήματος της Ε.Γ.Ε. στο Αίγιο επί 20 έτη (1983-2003) στην ίδρυση του οποίου πρωτοστάτησε.
  • Είναι Αντιπρόεδρος του παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Αιγίου από το 2003.
  • Διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Ν.Ε.Ι.) Αχαΐας (2002-2010)
  • Είναι μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ) Δυτικής Ελλάδας (2015-2019) και μέλος της νεοϊδρυθείσας (2018) Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Αιγιαλείας (ΔΕΠΙΣ).
  • Διετέλεσε αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικών Υπαλλήλων (ΠΥΣΔΙΠ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας (2014-2018).
  • Διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αιγίου (1986-2004), ως εκπρόσωπος της Ν.Ε.Λ.Ε. Αχαΐας καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.) Αχαΐας (2004-2006).
  • Διετέλεσε Γραμματέας σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων: 2ο Λύκειο Αιγίου (2003-2005), 1ο Λύκειο Αιγίου (2000-2002) και 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (1997-2001)
  • Διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ε.Φ.Α. Αιγίου (1985-87) και μέλος του θεατρικού τμήματος της. Ως ερασιτέχνης ηθοποιός συμμετείχε στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Ιθάκης και Κορίνθου (1983-1985).
  • Είναι μέλος της Λαογραφικής και Ιστορικής Εταιρείας Αιγίου (Ι.Λ.Ε.Α) από το 2004

 

 

 

                                           

 

 

 

Share the Post