To KKE απαντά στην Κατερίνα Σολωμού, υποψήφια με την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

kke-3-620×383

Είναι γεγονός ότι στις εκλογές αυτές, οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όπως αυτή του Αλεξόπουλου, από το ΣΥΡΙΖΑ, από τη ΝΔ κτλ., λένε πως πάση θυσία πρέπει να φύγει η σημερινή δημοτική αρχή. Λένε ότι πρέπει να υπάρχει συναίνεση, συνεργασία για το καλό της πόλης και εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, ακηδεμόνευτοι, ακομμάτιστοι.

Το κρίσιμο ερώτημα που χρειάζεται να απαντήσουμε μπροστά σε αυτές τις εκλογές είναι: Για ποιανού τα συμφέροντα θα παλέψουμε. Η Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη λέει ξεκάθαρα: Μπροστά οι ανάγκες του Λαού!

Όλες αυτές οι παρατάξεις μιλάνε για επιχειρηματικότητα, για ανταγωνιστικότητα, για ανάπτυξη προς όφελος του των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι προς όφελος του λαού. Έχουμε πείρα από τα τόσα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ για να συμπεράνουμε ότι ανάπτυξη για αυτούς σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους επιχειρηματίες και περισσότερη φτώχεια για το λαό. Αντίστοιχη πείρα έχουμε και από όσους από αυτά τα κόμματα υπηρέτησαν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τι έκανε ο κ. Αλεξόπουλος για τα λαϊκά προβλήματα τόσα χρόνια που υπηρετεί την τοπική διοίκηση από διάφορες θέσεις, όπως αυτή του αντιπεριφερειάρχη ή του δημάρχου; Έβαλε μπροστά τις ανάγκες του λαού;!

Αντίστοιχα έχουμε πείρα από τη σημερινή δημοτική αρχή και το δήμαρχό της, που εναντιώθηκε στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και στην άσκησή της από το Δήμο Πατρέων. Δεν ήταν του χεριού των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των εχθρών του λαού, οι οποίοι στερήθηκαν εδώ και πέντε χρόνια ένα από τα σοβαρά ερείσματα στη Δυτική Ελλάδα, με πανελλαδικό αντίκτυπο. Η σημερινή δημοτική αρχή σηματοδότησε τις λαϊκές ανάγκες μέσω της οργάνωσης της πάλης για τη διεκδίκησή τους με μια σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών, μέσω λήψης μέτρων ανακούφισης των εργατικών- λαϊκών νοικοκυριών και μέσω έργων απαραίτητων για την καθημερινή ζωή τους.

Αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο την παράταξη Αλεξόπουλου! Ο δρόμος της αντεπίθεσης που χάραξε η δημοτική αρχή, που συναντήθηκε με τον πατραϊκό λαό στους δρόμους τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή (όπως π.χ έκανε όταν διεκδίκησε και πέτυχε την υπογειοποίηση του τρένου).

Εντύπωση μου κάνει που η κ. Σολωμού στο άρθρο της αναφέρεται στο καταστατικό του ΚΚΕ. Μόνο που επέλεξε να παραθέσει τη μισή παράγραφο του άρθρου 39, οπότε για… του λόγου το αληθές… θα προτιμήσω να την παραθέσω ολόκληρη:

«Τα μέλη του Κόμματος, που εκλέγονται ή τοποθετούνται με απόφαση του Κόμματος σε νομοθετικά Σώματα, σε αντιπροσωπευτικά ή άλλα αιρετά όργανα και γενικά στους θεσμούς του αστικού κράτους, εφαρμόζουν την πολιτική και τις αποφάσεις του Κόμματος, είναι αφοσιωμένα στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της υπεράσπισης των συμφερόντων της, υπερασπίζονται με συνέπεια γενικότερα τα λαϊκά συμφέροντα.»

Με γνώμονα, λοιπόν, τα παραπάνω μπορούμε σήμερα (μετά από πέντε χρόνων πείρα) να πούμε με σιγουριά ότι η σημερινή δημοτική αρχή υπερασπίστηκε τα λαϊκά συμφέροντα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη μεγάλη πορεία για την ανεργία Πάτρα- Αθήνα που ενέπνευσε πανελλαδικά; Τις παιδικές χαρές που σχεδόν στο σύνολο τους έγιναν ασφαλείς για τα παιδιά μας; Την ριζική ανακαίνιση τόσων σχολείων που τα περισσότερα είχαν να ανακαινιστούν από το 1950; Το νότιο πάρκο; Το θέατρο και τον αθλητισμό που μπήκαν μέσα στα σπίτια μας; Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα και γι’ αυτό σταματάω εδω.

Ο πατραϊκός  λαός έχει τώρα το λόγο. Μπορεί να κλείσει την πόρτα στους εχθρούς του. Μπορεί να υπερασπιστεί την αλήθεια, την εντιμότητα, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Να ψηφίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση και το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, που είναι καλός γιατρός, καλός άνθρωπος, έντιμος και φυσικά… κομμουνιστής δήμαρχος! Που δεν έχει κάνει την Πάτρα κομματικό φέουδο, αλλά η Πάτρα είναι στα χέρια του λαού της Πόλης, χωρίς καμία διάκριση (από αυτές που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια!) με γνώμονα την ειλικρινή και ανιδιοτελή στήριξη του λαού σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Στις 26 Μαϊου ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση!

Ενισχύουμε το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Ελένη Λάτα

Μέλος του ΤΓ της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Γενικός Ιατρός, εργαζόμενη στο ΚΥ Ν. Τομέα Πατρών

Share the Post