N. Tζανάκος: Ικανοποίηση, συγχαρητήρια, εμφανής πρόοδος και ενθουσιασμός, χωρίς το έργο της Αγυιάς;

ΝΙΚΟΣ-ΤΖΑΝΑΚΟΣ-ΙΙ-

Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού “Πάτρα: η δική μας πόλη” & Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Νίκος Τζανάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες. Μέχρι σήμερα είχαμε να διαλέξουμε για το ποιος μας λέει την αλήθεια, μεταξύ δυο διαφορετικών και αλληλοσυγκρουόμενων ενημερώσεων.

Της Δημοτικής αρχής, από την μία, η οποία κατήγγειλε αρχικά την «είσοδο» των χορηγών  στους αγώνες και στη συνέχεια την έλλειψη οργάνωσης, χρηματοδότησης, (κ.λπ.) με κίνδυνο την αδυναμία τέλεσης των αγώνων ή της κυβέρνησης, από την άλλη, που έβλεπε μια «μικρή» ελεγχόμενη καθυστέρηση.

Ήρθε όμως χθες ένα Δελτίο Τύπου, με αφορμή την έλευση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για να διαπιστώσει την πρόοδο των αγώνων και τα μπέρδεψε συνολικά.  Ένα Δ.Τ. γεμάτο αοριστίες και ημιτελείς εκφράσεις, από το οποίο κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί. Παραδόξως αλληλοσυγχαίρονται οι συμμετέχοντες!

Γράφει το Δ.Τ. μεταξύ των άλλων:

«Η Συντονιστική Επιτροπή (Co.Com.) της ΔΕΜΑ, έμεινε ικανοποιημένη από την ενημέρωση, συνεχάρη την Ομάδα Έργου για την εμφανή πρόοδο σε όλα τα επίπεδα της προετοιμασίας και συνέστησε συνέχιση των εργασιών με τον ίδιο ενθουσιασμό και χωρίς εφησυχασμό».

Κοντολογίς όλα πάνε καλά!

Προφανώς το βασικότερο έργο της διοργάνωσης, το κολυμβητήριο της Αγυιάς θα προλάβει να κατασκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί. Μόνο για αυτό το λόγο θα μπορούσε να δικαιολογήσει κάποιος την «ικανοποίηση» και την «εμφανή πρόοδο», τον «ενθουσιασμό» και τα «συγχαρητήρια».

Αν είναι έτσι,  η αποχώρηση του κ. Αλέξη Σκαρμέα από την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 της Πάτρας, έγινε πράγματι για προσωπικούς λόγους και δεν αφήνει υποψίες να πλανώνται πάνω από την υπόθεση της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, την ανάληψη της οποίας με δικαιολογημένους πανηγυρισμούς υποδέχθηκε αυτή η πόλη, ενώ όλοι μας επικροτήσαμε θέλοντας μέσα από σύνθεση και όχι συγκρούσεις να συμβάλλουμε σε επιτυχή έκβαση.

Μήπως όμως η εν λόγω εξέλιξη υποδηλώνει πως το αποτέλεσμα ως προς τις μέχρι τώρα απαραίτητες προετοιμασίες, δεν αφήνει περιθώρια ικανοποίησης σε κανέναν;

Οι υπεύθυνοι οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις και να ενημερώσουν τον Πατραϊκό λαό με ξεκάθαρα λόγια για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα. Και να απαντήσουν:

  • Σε ποια φάση βρίσκεται το πλάνο των απαιτούμενων υποδομών;
  • Θα γίνουν απευθείας αναθέσεις;
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  • Όλα τα αθλήματα θα διεξαχθούν και πού;

Ειδικά για το έργο της Αγυιάς οφείλουν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα!

Σε κάθε άλλη περίπτωση δυστυχώς θα έχει επιβεβαιωθεί ο αρχικός μας φόβος, ότι η πόλη θα «πληρώσει» το πολιτικό χάσμα που χωρίζει δύο πλευρές με κοινή ιδεολογική καταγωγή, της παρούσας Κυβέρνησης, από την μια, και της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, από την άλλη, που έδειξαν εξαρχής πως σκοπός τους ήταν το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει σαφώς η Κυβέρνηση διότι αφενός είναι υπεύθυνη για τις χρηματοδοτήσεις και την πρόοδο των έργων, αφετέρου γνώριζε εξ αρχής με … ποια Δημοτική Αρχή είχε να κάνει …!

Η Πάτρα αξίζει πολλά για να «θυσιαστεί» στον βωμό μιας αριστερής ή οποιασδήποτε άλλης «βεντέτας» και να εκτεθεί διεθνώς».

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Share the Post