H συνάντηση του Νεκτάριου Φαρμάκη με τον βουλευτή και Τομεάρχη υποδομών της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή

gko-22-52-620×420

Την ανάγκη να τελειώσει η Δυτική Ελλάδα με τις εκκρεμότητες υποδομών των περασμένων ετών και να προχωρήσει στην επόμενη «γενιά» έργων, υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνάντησή που είχε με τον βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Φαρμάκης υποδέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ στο Αγρίνιο, τον κ. Καραμανλή μαζί με τον πρώην υπουργό, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, μετά την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου, Νίκου Στέφου, «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι».

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα πετύχει μία μεγάλη νίκη στις Περιφερειακές Εκλογές και θα γίνει ο Περιφερειάρχης που θα οδηγήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον 21ο αιώνα.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα έργα υποδομής, που όπως επισημάνθηκε έχουν καθυστερήσει δραματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στερώντας πολύτιμο «οξυγόνο» ανάπτυξης από την περιοχή.

«Η Δυτική Ελλάδα, βίωσε τα οδυνηρά αποτελέσματα του λαϊκισμού και στον τομέα των έργων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Πατρών – Πύργου, έναν αυτοκινητόδρομο που φτιάχτηκε… δέκα φορές στα λόγια και τις υποσχέσεις αλλά ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει πραγματικά, χάρη στην άκρατη υποκρισία ενός υπουργού και την κάλυψη ή και στήριξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, στη συζήτηση που έγινε αναφέρθηκε και σε πρόσφατο άρθρο, σύμφωνα με το οποίο στη Δυτική Ελλάδα εκτελούνται αυτή τη στιγμή μόνο τρία έργα, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο, με την ανοχή της περιφερειακής διοίκησης, ενώ στο σύνολό τους ανήκουν στην κυβέρνηση.

«Η γύμνια της Περιφέρειας δεν κρύβεται. Περηφανεύονται που τελείωσε η μικρή περιμετρική της Πάτρας μετά από δεκαετίες και διαφημίζουν ότι φέρνουν ένα δίκτυο φυσικού αερίου που μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, καθώς περιλαμβάνει μόλις 3.500 συνδέσεις σε μία περιοχή άνω των 600.000 κατοίκων» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες, όπως περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, συμφώνησε με τον κ. Καραμανλή ότι σε άμεση προτεραιότητα πρέπει να τεθεί η ολοκλήρωση της Πατρών – Πύργου, η σύνδεση του Αγρινίου αλλά και της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγυαλίου με την Ιόνια Οδό, η λειτουργία του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, καθώς και η σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας.

«Πρέπει να κλείσουμε τον κύκλο των εκκρεμοτήτων και να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο» επεσήμανε, παρουσιάζοντας ότι οι μεγάλοι στόχοι της επόμενης εποχής πρέπει να είναι η δημιουργία νέων οδικών αξόνων που θα συνδέουν το Αγρίνιο με το Καρπενήσι, τη Ναύπακτο με την Λαμία και την Πάτρα με την Τρίπολη, το εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Πάτρας και η δημιουργία υποδομών Cargo στο αεροδρόμιο του Αράξου, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς θα ζωντανέψουμε και πάλι το όραμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέσει τη Δυτική Μακεδονία με την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία».

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας σύγχρονων δικτύων σε όλα τα επίπεδα.

«Από τα αρδευτικά δίκτυα μέχρι τα δίκτυα 5G, η Δυτική Ελλάδα πρέπει να μπει στον σύγχρονο κόσμο, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και παραγωγή, αλλά και να προσελκύσει επενδύσεις. Γιατί μόνο έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι δουλειές και οι θέσεις εργασίας, που αποτελούν τον μεγάλο μας στόχο» ανέφερε, καταλήγοντας ως εξής: «Η Δυτική Ελλάδα έχασε πολύτιμα χρόνια, αλλά αυτό θα τελειώσει στις 26 Μαΐου. Η δική μας περιφερειακή Αρχή θα διεκδικήσει και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ξαναβρούν οι άνθρωποι του τόπου μας, την ελπίδα και το χαμόγελό τους. Θέλουμε προκοπή. Προκοπή για όλους και παντού!»

Share the Post