«Ωρα Πατρών» και Γ.Ρώρος ψάχνουν τα αίτια της ήττας και τους υπεύθυνους

ορα-1

Η αναζήτηση των αιτίων που απέφεραν την εκλογική ήττα της παράταξης «Ωρα Πατρών» του Γιώργου Ρώρου στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, αποτελεί το ζητούμενο της συνεδρίασης  που πραγματοποιείται απόψε στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου με τη συμμετοχή των υποψηφίων και μελών του  σχήματος.

Το δεδομένο ότι η ήττα της περασμένης Κυριακής αγγίζει τα όρια της εκλογικής συντριβής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Ρώρου έτυχε της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη αναζήτησης  των αιτίων και της απόδοσης ευθυνών.

Ήδη σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Ώρας Πατρών» επικρατεί δυσφορία και εκ μέρους τους γίνεται αναφορά σε ελλιπή πραγματική στήριξη , χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, περίεργες συμπεριφορές στελεχών που έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν άλλους συνδυασμούς και  έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής .

Ορισμένοι από τους υποψηφίους πηγαίνουν και ένα βήμα πιο πέρα, καθώς δεν αρκούνται σε απλές αναφορές, αλλά ονοματίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της υγείας, του αθλητισμού και οργανισμούς στην περιοχή, τα οποία όχι μόνο δεν συστρατεύθηκαν στην προσπάθεια, αλλά πριμοδότησαν με τη συμμετοχή συγγενικών τους προσώπων και την προώθηση φιλικών τους προσώπων σε ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών, αντίπαλες υποψηφιότητες.

Παράλληλα θέτουν θέμα αδιάφορης στάσης από ορισμένους  εκ των βουλευτών και των πολιτευτών και κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη συντονισμού σε θέματα επικοινωνίας και προβολής, λόγω και της ανύπαρκτης χρηματοδότησης της προσπάθειας,

Στη συνεδρίαση αναμένεται να μπει προς συζήτηση και η στάση που θα κρατήσει η παράταξη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα, καθώς ήδη με πρώτο τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από την ενότητα του Ρίου, Γιάννη Τσιμπούκη, μέλη της παράταξης, βάζουν θέμα στήριξης του Κ. Πελετίδη.

Αυτές οι απόψεις διατυπώθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια ραδιοφωνικών συνεντεύξεων ενώ υπήρξαν και άλλες οι οποίες ζητούν η «Ώρα Πατρών» να επιλέξει τη στάση της κατά συνείδηση ψήφου.

Share the Post