Φαρμάκης: «Τεράστια δύναμη ο πνευματικός πλούτος της Δυτικής Ελλάδας»

gko-2-77-620×371

H θρησκεία μας αποτελεί δύναμη και αστείρευτη πηγή άντλησης ψυχικών αποθεμάτων για την κοινωνία ενώ ο πνευματικός πλούτος της περιοχής μας είναι τεράστιος και ανεξάντλητος.

Αυτόν τον πλούτο οφείλουμε να ενισχύσουμε και να τον μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη για την κοινωνική αλλά και οικονομική αναγέννηση που έχουμε ανάγκη» ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή τη συμμετοχή του σε δύο μεγάλες θρησκευτικές εκδηλώσεις του τελευταίου διημέρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του Αγρινίου, Άγιο Χριστόφορο, ενώ το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στην Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο, στα Σπάτα Αχαΐας.


Ο κ. Φαρμάκης, ευρισκόμενος στο Αγρίνιο, μίλησε για τον «Άρχοντα – Φύλακα» της πόλης, θυμίζοντας πως η επιλογή του Αγίου και Μεγαλομάρτυρα Χριστόφορου ως Πολιούχου της πόλης, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική επιβίωση της πόλης, χάρη στη γη της, η οποία αποτελεί τη πιο διαχρονική βάση οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. «Η γη μας, θα μας
βγάλει και πάλι στο ξέφωτο…» τόνισε χαρακτηριστικά.


Επίσης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα Σπάτα, υπογράμμισε τη σημειολογική συνύπαρξη σε εκείνο το σημείο Αχαιών και Ηλείων, κάτι που σηματοδοτεί τη δύναμη που από κοινού μπορούν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να έχουν, υπό μία νέα περιφερειακή διοίκηση που θα μετατρέψει το «εγώ σε εμείς».

«Δύναμή μας η ενότητα και η υπέρβαση των τοπικισμών. Και αυτή την ενότητα θα τη σφυρηλατήσουμε με πράξεις και όχι με λόγια…» υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί στον
χώρο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος της
παράταξης «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ». Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στους πολίτες και τους
εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

Share the Post