Πάτρα: Χρήστος Γραμμένος: «Να φύγουμε από τη σελίδα της ντροπής»

IMG_0512

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε στο fb ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου Χρήστος Γραμμένος σχετικά με τη μάχη που δίνουν εθελοντές σε όλη την Ελλάδα με αυταπάρνηση και ίδια μέσα, για την προστασία, περίθαλψη και ευζωία των ζώων. Όπως αναφέρει ο κ. Γραμμένος, μερικές δεκάδες πολίτες σε κάθε περιοχή, σε εποχή κρίσης και ανεργίας με χαμηλά εώς ανύπαρκτα εισοδήματα, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε μεγέθη και αριθμούς που λόγω ανυπαρξίας δομών και θέλησης του Κράτους, ήταν και παραμένουν δυσθεώρητοι.
Οι εθελοντές βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ίδια τους την καθημερινότητα και ζωή, από νοοτροπία, από στάση ζωής. Νοοτροπία προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, είτε αφορά ανθρώπους είτε ζώα. Αυτή είναι η διαφορά.

«Για εμάς τα ζώα είναι ισότιμα και ισάξια μέλη της ίδιας κοινωνίας. Αφορά το σύνολο της λειτουργίας της και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Είναι ευθύνη νομική και ηθική του Κράτους μέσω των δομών του (Δήμοι, Περιφέρειες, Κοινότητες, Αστυνομία κλπ) να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων μας, δίποδων και τετράποδων, να λαμβάνει και να παρέχει όλα τα αναγκαία για την αρμονική και σωστή λειτουργία του συνόλου» αναφέρεται στην ανάρτηση..
«Η απαίτηση για αλλαγές στη λειτουργία των Δήμων και Περιφερειών όσο αφορά τα δικαιώματα των ζώων και τη μέριμνα γι’ αυτά, δεν χωρά ούτε «κλείνεται» σε κόμματα, παρατάξεις, ομάδες κλπ. Είναι απαίτηση και προσπάθεια συνολική και συλλογική και ο καθένας μας πρέπει να συμβάλλει σε αυτή με όποιο τρόπο μπορεί. Πρέπει κάθε παράταξη, κάθε κόμμα, κάθε Δημοτική και Περιφερειακή αρχή, να βάλει ψηλά στην ατζέντα και πρόγραμμα της, την μέριμνα για τα ζώα».

Ο Χρήστος Γραμμένος επίσης αναφέρει στη σελίδα του στο fb: «Συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές Δ. Ελλάδας, με την παράταξη Δυτική Ελλάδα Μπροστά! του Κώστα Σπηλιόπουλου, ως Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, με όραμα να γίνουμε η πρώτη Περιφερειακή Δομή της χώρας που όχι μόνο θα έχει ψηλά στην ατζέντα της τα ζώα, αλλά θα σχεδιάσει και θα εφοδιάσει τους Δήμους της επικράτειας της με όλα τα αναγκαία για να αλλάξουμε σελίδα. Να φύγουμε από τη σελίδα της ντροπής στο θέμα αυτό και να πάμε στη σελίδα προβολής και περηφάνιας του πολιτισμού μας».

Share the Post