Πάτρα: Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά ο Περιβαλλοντολόγος – Πολεοδόμος Νικόλαος Μάντζαρης

spiral_mantzaris

«Γνωρίζοντας τόσο το πάθος του Πέτρου Ψωμά για την Πάτρα όσο και τις ικανότητες και το χαρακτήρα του θεώρησα ελάχιστη υποχρέωσή μου να συμμετάσχω, έστω και από τα μετόπισθεν, στην προσπάθεια που κάνει το “σπιράλ”, έτοιμος να προσφέρω στο μέτρο του δυνατού τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου για θέματα περιβάλλοντος, διοίκησης και αστικού σχεδιασμού» δηλώνει ο πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος – Πολεοδόμος Νικόλαος Μάντζαρης, που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό  “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.

«Όραμά μου μια πόλη ανοικτή που δε φοβάται να θέσει φιλόδοξους στόχους και προσπαθεί με τρόπο συντονισμένο να τους πραγματοποιήσει. Μια δημοτική αρχή που αξιοποιεί το σύνολο του προσωπικού της αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης συνολικά, για να υλοποιήσει στόχους που οι ίδιοι οι δημότες θα έχουν θέσει για την Πάτρα. Μια δημοτική αρχή εξωστρεφής και προσανατολισμένη στο μέλλον, που δίνει διαρκώς λογαριασμό στους δημότες της, και μόνο σ’ αυτούς»

Στα ενδιαφέροντά μου πρώτη θέση έχουν οι ανοικτοί, προσβάσιμοι, υψηλής ποιότητας δημόσιοι χώροι (με πρώτα, σημαντικότερα και «απλούστερα» τα πεζοδρόμια της πόλης). Πιστεύω πως ο Δήμος έχει μεγάλα περιθώρια ουσιαστικής δράσης σε καίρια θέματα που συστηματικά παραμελεί η κεντρική κυβέρνηση όπως η προληπτική ιατρική / δημόσια υγεία που επίσης σχετίζονται άμεσα με την ύπαρξη ανοικτών χώρων.

Ο Νικόλαος Μάντζαρης του Δημητρίου, έχει σπουδές στο περιβάλλον (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και μεταπτυχιακό στον αστικό σχεδιασμό (GeorgiaInstitute of Technology) και είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές εργάστηκε σε υπουργείο της πολιτείας της Τζώρτζια, στις ΗΠΑ, για θέματα αυτοδιοίκησης (στερεά απόβλητα, τοπικός σχεδιασμός) παίρνοντας μια πολύτιμη γεύση για το ποιός μπορεί να είναι ο ρόλος και η λειτουργία ενός σύγχρονου δημόσιου τομέα. Μετά από μία εξίσου διδακτική εμπειρία στην ανεργία, εργάστηκε ως καθηγητής πληροφορικής καθώς και στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Αθηνών, για να καταλήξει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου για δέκα χρόνια ασχολήθηκε με τις διεθνείς σχέσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων εκπροσωπώντας τη χώρα σε διαπραγματεύσεις διεθνών συμβάσεων και οργανισμών. Το διάστημα 2015-2018 υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εργασίας περιβάλλοντος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου προετοιμάζεται και συνδιαμορφώνεται η μελλοντική νομοθεσία της ΕΕ για θέματα κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος (όπως π.χ. η πρόσφατη αναδιατύπωση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων). Από το 2019 εργάζεται στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Περισσότερα στο www.spiralpatras.gr

Share the Post