Ο «πόλεμος» του ΚΙΝ.ΑΛ. – Άλλος για Κατσιφάρα τράβηξε, κι άλλος για Σπηλιόπουλο…

IMG_9935

Βλέποντας το «Όλον ΠΑΣΟΚ» να γίνεται εν όψει των περιφερειακών εκλογών «φύλλο και φτερό», θα λέγαμε ότι «άλλος για Κατσιφάρα τράβηξε και άλλος για Σπηλιόπουλο». Πράγματι, είναι εντυπωσιακή σε επίπεδο πρωτοκλασάτων στελεχών η διάσπαση του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος, με δύο «πράσινης» απόχρωσης υποψηφιότητες σε διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις να αποτελούν την αιτία (ή μήπως την αφορμή;) να εκδηλωθούν φυγόκεντρες τάσεις.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν με την υποψηφιότητα του Κώστα Σπηλιόπουλου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, απέναντι σ’ αυτήν του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος έχει ως γνωστόν την επίσημη στήριξη τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και (κυρίως) του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτή που αποδείχθηκε καταλύτης επακόλουθων εξελίξεων ήταν η αντίστοιχη του Γιώργου Παπανδρέου, στην Αχαΐα, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Η περίπτωση της Δήμητρας Μπάστα

Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ απέκλεισε κάθε πιθανότητα εκλογής για άλλα γερά ονόματα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο τους στη Βουλή.

Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι και η Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, η οποία εκτίμησε σωστά μια μάλλον καθ’ όλα αναμενόμενη εξέλιξη, αν δεν ήξερε εκ των προτέρων την έκβαση της.

Προτίμησε να ενταχθεί εγκαίρως στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ η συγκεκριμένη επιλογή της έκανε αίσθηση και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με την εύλογη απορία πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος που έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποδέχεται να είναι, απλώς, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα διετέλεσε Περιφερειάρχης Ηπείρου την περίοδο 2009 – 2010 και Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας από το 2011 έως το 2012.

Εκ των υστέρων, όμως, αποδείχθηκε πως ήξερε τι έκανε, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού της ενδέχεται να έχει και μια θέση αντιπεριφερειάρχη, σε περίπτωση επανεκλογής του Απόστολου Κατσιφάρα, εάν δεν έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του γι’ αυτήν.

Η περίπτωση Κατσικόπουλου

Αντιθέτως, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος φαίνεται ότι περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή μήπως αποτραπεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα. Όταν αυτή οριστικοποιήθηκε, αποφάσισε να συμπορευτεί στις περιφερειακές εκλογές με τον Κώστα Σπηλιόπουλο, προφανώς για να μην μείνει εκτός πολιτικού παιχνιδιού κι ελπίζοντας μέσω αυτού στο «κόλπο γκρόσο».

Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό; Μα φυσικά και στην προκειμένη περίπτωση μια θέση αντιπεριφερειάρχη, ενώ έχει ακουστεί και το ενδεχόμενο να μοιραστεί τη θητεία του περιφερειάρχη με τον πρώην υφυπουργό, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή και νομάρχη Αχαΐας έναν ισχυρό σύμμαχο με αξιοσημείωτη εκλογική επιρροή στο νομό.

Ο εσωκομματικός πόλεμος

των ψηφοδελτίων

Υπενθυμίζεται ότι στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Σπηλιόπουλου έχουν ενταχθεί επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων Δημήτρης Πεφάνης, καθώς και οι πρώην αντινομάρχες (επί νομαρχίας Δημήτρη Κατσικόπουλου) Γιάννης Ταπεινός και Μάκης Φεσσιάν.

Στο εσωκομματικό γήπεδο της εκλογικής αναμέτρησης θα έχουν απέναντι τους τα ηχηρά ονόματα του Απόστολου Κατσιφάρα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται (εκτός από τη Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα) ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Δριβίλας, Κώστας Καρπέτας, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος και γνωστός συνδικαλιστής Κώστας Πετρόπουλος.

του Αλχημιστή

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Share the Post