«Ο κόσμος κουράστηκε να δίνει δεύτερες ευκαιρίες»! Ο 25χρονος Αλέξανδρος Κατσιφάρας στη μάχη των εκλογών για το Δήμο της Πάτρας

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ-3-620×420

Ο Αλέξανδρος Κατσιφάρας είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας καθαρισμού και διαχείρισης κτιρίων «Εύ Clean» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Νέα Πάτρα και του Νίκου Νικολόπουλου, υπεύθυνος για τον τομέα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Το πρώτο ερώτημα είναι το προφανές: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να εκτεθείτε για πρώτη φορά στα κοινά; Να ασχοληθείτε με τα δημοτικά πράγματα της Πάτρας;

«Η Πάτρα είναι μια πόλη με δυνατότητες και προοπτική. Οι άνθρωποι της, οι δομές  και η δυναμική της αποτελούν τη «μαγιά» μέσα στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο και πιο αισιόδοξο απ’ αυτό που ζούμε σήμερα. Αυτές τις μέρες η πόλη μας φαίνεται απλά να διατηρεί πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος μόνο και μόνο από τον φόβο μήπως και χάσει αυτά που δήθεν κατέχει. Η συντηρητική αυτή πολιτική παρακμάζει την πόλη μας και την οδηγεί σε μεγαλύτερη ακόμα κρίση. Ο βασικός λόγος λοιπόν για τον οποίο αποφάσισα να κατέβω σ’ αυτές τις εκλογές είναι η πεποίθηση και η βαθιά μου πίστη ότι η Πάτρα μπορεί να γίνει μια σπουδαία πόλη ξανά. Το λιμάνι της, ο επιχειρηματικός της κόσμος, ο πολιτισμός και τα αξιοθέατα της αλλά πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι της είναι οι παράγοντες μέσα στους οποίους μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Είναι θλιβερό να βλέπουμε πόλεις με μικρότερο πληθυσμό και δομές να βρίσκονται μπροστά από τη Πάτρα μας. Αν και μόλις 25 ετών, αυτή η πραγματικότητα με θλίβει και δεν με εκφράζει. Ξέρω ότι δεν εκφράζει και τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτές οι εκλογές είναι η ευκαιρία να αφήσουμε το παρελθόν και να ακολουθήσουμε το μέλλον που διανοίγεται μπροστά μας».

Γατί υποψήφιος με τον Νίκο Νικολόπουλο; Τι είναι αυτό που σας πείθει σε αυτόν;

«Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ένας πολιτικός που έχει σαν επίκεντρο του πάντα την Πάτρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να του προσάψει το αντίθετο. Η μακρόχρονη κοινοβουλευτική του πορεία στρεφόταν πάντα γύρω από τη γενέτειρα του πόλη και η πολιτική του δράση το ίδιο. Προσωπικά για μένα ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο πλέον «αυτοδιοικητικός» πολιτικός των συγκεκριμένων εκλογών και τα ιδανικά του που είναι πέρα και πάνω από τους πολιτικούς προσανατολισμούς του «αριστερά» και του «δεξιά» με έλκυσαν και με έκαναν να συστρατευθώ μαζί του. Είναι τιμή μου να συγκαταλέγομαι στις τάξεις των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του και το όραμα του για μια καλύτερη Πάτρα αποτελεί για μένα το εφαλτήριο ενός καλύτερου αύριο για την πόλη μας».

Από τι νοσεί κατά τη γνώμη σας η Πάτρα; Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της; Ο λόγος για τον οποίο αξίζει να ζεις εδώ;

«Η Πάτρα νοσεί κατά κύριο λόγο από τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που την καταδίκασαν στην μιζέρια και την φτώχια. Αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα πολλών και το μέσο για την προσωπική τους ανάδειξη, αγνοώντας τα προβλήματα και τις προκλήσεις που είχε η πόλη να αντιμετωπίσει. Παρολαυτά η Πάτρα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος. Η βαθιά δημοκρατική της αντίληψη, η ιστορική εμπορική δραστηριότητα, η βιομηχανική της πορεία, ο πολιτισμός και το λιμάνι της είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάνουν την Πάτρα έναν τόπο στον οποίο αξίζει κανείς να ζει και να δραστηριοποιείται. Στις επερχόμενες εκλογές έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε όλους αυτούς τους λόγους και να αφήσουμε οριστικά πίσω τις πολιτικές που μας έφτασαν εδώ σήμερα».

Πώς μπορεί  η Πάτρα να κερδίσει το χαμένο χρόνο σε σχέση με άλλες πόλεις της χώρας που έχουν φύγει μπροστά;

«Η Πάτρα έχει ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις μπροστά της. Μπορεί η αφετηρία της να βρίσκεται σε δυσμενέστερο σημείο από άλλες πόλεις που έχουν αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, όμως η δυναμική της πόλης μας είναι αδιαμφισβήτητη. Τομές μπορούν να γίνουν ώστε η επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί, η ανεργία, το μεγάλο αυτό κοινωνικό αγκάθι, να περιοριστεί και η οικονομική τόνωση των μικρομεσαίων στρωμάτων να ενδυναμωθεί. Τίποτα δεν έχει χαθεί για την πόλη μας και με τις τρεις αυτές προτεραιότητες πολύ σύντομα, η Νέα Πάτρα θα είναι εφικτή».

Πώς σχολιάζετε τη θητεία Πελετίδη; Είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος;

«Ο νυν δήμαρχος Πατρών κλείνει την θητεία του, εντασσόμενος και εκείνος δυστυχώς σε εκείνους τους πολιτικούς που έβαζε πάνω από τη πόλη του τις πολιτικές των πιστεύω του. Θεωρώ ότι ορισμένα μέτρα που έλαβε ήταν προς τη θετική κατεύθυνση (αναμόρφωση Πλαζ κ.α.) παρολαυτά δεν είχε ούτε την τόλμη αλλά ούτε και την επιθυμία να ξεφύγει από τα πλαίσια της συντήρησης που ταλανίζουν την πόλη. Με λίγα λόγια ο νυν δήμαρχος μπορεί να πήρε ορισμένα «καλά» μέτρα, όμως η θητεία του απογοήτευσε τον πατραϊκό λαό και τη βούληση του να ξεφύγει από το παρελθόν. Σίγουρα οι προσδοκίες πάνω στις οποίες εκλέχτηκε ο κ. Πελετίδης, διαψεύστηκαν από τη συνολική εικόνα της θητείας του, μιας θητείας που έβαζε πάνω απ’ όλα το κόμμα του και όχι την πόλη του, μιας θητείας που δεν έκανε τίποτα για την ανεργία, την τόνωση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας».

Γιατί πιστεύετε ότι ο κ. Νικολόπουλος θα είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος; 

«Ένας πολιτικός που δεν υπακούει σε κέντρα αποφάσεων και άλλα κόμματα, ένας πολιτικός που θέλει την ανάπτυξη της Πάτρας και την επιστροφή του γέλιου σε όλες και όλους τους Πατρινούς είναι για μένα εκ προοιμίου ένας επιτυχημένος δήμαρχος. Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι ο Νίκος Νικολόπουλος θα είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε κατεβαίνω υποψήφιος μαζί του. Θεωρώ ότι η βασική και μόνη προτεραιότητα του είναι η Πάτρα και οι άνθρωποι της και γι’ αυτόν τον λόγο και σε συνδυασμό με την πολιτική του εμπειρία θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Πάτρα μας».

Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Η καθημερινή συναναστροφή μου με τον κόσμο τόσο λόγω εκλογών, όσο και λόγω δουλειάς, με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο ατομικά, αλλά κυρίως συλλογικά ως συνδυασμός. Ο κόσμος κουράστηκε να δίνει δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν και διέψευσαν τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο. Θέλουν να δουν μια Πάτρα ικανή, αισιόδοξη, κοινωνικά δίπλα στους πολλούς και οικονομικά ανθίζουσα. Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές θα είναι η αρχή μιας Νέας Πάτρας».

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Share the Post