Οι «πιρουέτες» του Κώστα Σπηλιόπουλου με τη Ν.Δ.! Η αποτυχημένη προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη στήριξη της Πειραιώς και το σενάριο που τον θέλει υποψήφιο βουλευτή της

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-620×393

«Έφαγε πόρτα» από τη Νέα Δημοκρατία ζητώντας τη στήριξη της, αλλά με πρόσωπα προερχόμενα απ’ αυτήν που δέχθηκαν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του επιχειρεί να προσεταιριστεί δεξιούς ψηφοφόρους στην προσπάθεια του να μπει «σφήνα» μεταξύ του Απόστολου Κατσιφάρα και του Νεκτάριου Φαρμάκη και να περάσει αυτός στο δεύτερο γύρο.

Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος εξαπολύει όλο και πιο συχνά δριμείες επιθέσεις κατά του νυν περιφερειάρχη, προσπαθώντας παράλληλα  να κερδίσει τους ψηφοφόρους του (παλαιού) ΠΑΣΟΚ που είναι δυσαρεστημένοι από την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα.

Βέβαια, το αφήγημά του περί προάσπισης του  κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου  μπάζει μπόλικα νερά, από τη στιγμή που συμπορεύεται με πρόσωπα προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία και με αξιοσημείωτη μάλιστα θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με άθλιες μεθοδεύσεις τη διάλυση του ΚΙΝΑΛ και την ίδια ώρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ακραίο παραλογισμό», ανέφερε ο Κώστας Σπηλιόπουλος σε μια από τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Κατά τον ίδιο, «οι πολίτες ήδη αντιδρούν» και «στην κάλπη θα δείξουν ένα άλλον δημιουργικό δρόμο και παράλληλα θα σώσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης ιστορικής παράταξης».

Πώς γίνεται, όμως, άτομα που γνωρίζουμε ότι πρόσκεινται επί χρόνια στη Νέα Δημοκρατία να θέλουν να σώσουν την αξιοπρέπεια του ΚΙΝΑΛ, επί της ουσίας δηλαδή του ΠΑΣΟΚ;

 

 

Η ανεπιτυχής κρούση στην Πειραιώς και οι «γαλάζιοι» που τον ακολουθούν 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, ο Κώστας  Σπηλιόπουλος κτύπησε αρχικά την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας να εξασφαλίσει την (έμμεση έστω) στήριξή της στη μάχη των περιφερειακών εκλογών.

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε άλλα στο μυαλό του (όπως αποδείχθηκε, άλλωστε) και το «φλερτ» του Κώστα Σπηλιόπουλου με την Πειραιώς δεν είχε αίσιο τέλος.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε την προσπάθεια  να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του «τρανταχτά» «γαλάζια» ονόματα, χωρίς ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Καθότι οι αρνητικές απαντήσεις που εισέπραξε ήταν πολύ περισσότερες από τις θετικές.

«Όχι» του είπαν, εκτός άλλων, η πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφια  βουλευτίνα στο παρελθόν με τη Νέα Δημοκρατία Λένα Καλεντζώτη και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Σταθακόπουλος.

Το «ναι» του είπαν ο πρώην δήμαρχος Διακοπτού Τάκης Βασιλείου και ο Μάκης Κατσιγιάννης, που ήταν ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές εκλογές του 2006 για τον τότε Δήμο Παραλίας.

 

 

Τον έχουν σίγουρο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

 Πάντως, ανεξαρτήτως εάν ο Κώστας Σπηλιόπουλος πετύχει ή όχι τον σκοπό του, γεγονός είναι  ότι στη Νέα Δημοκρατία ποντάρουν ότι η υποψηφιότητα του θα κάνει ζημιά στον Απόστολο Κατσιφάρα, από την οποία εκτιμούν ότι θα επωφεληθεί ο Νεκτάριος Φαρμάκης και θα εκλεγεί τελικά περιφερειάρχης.

Εκτίμηση που επιβεβαίωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελευταία του ομιλία στην Πάτρα, στον αποκριάτικο χορό της ΝΟΔΕ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμάται επίσης ότι η Πειραιώς θα «επιβραβεύσει» τον Κώστα Σπηλιόπουλο, εντάσσοντας στο

στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι εθνικές εκλογές θα πάνε για τον Οκτώβριο.

Λέτε να το δούμε τελικά κι αυτό;

Γράφει ο Αλχημιστής

(από εφημερίδα 7Μέρες Ενημέρωση)

Share the Post