Ν. Φαρμάκης- Απάντηση σε Σπίρτζη: «Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουν και μνήμη και κρίση»

gdsfgdsg

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, απαντώντας σε σχόλια του Υπουργού Υποδομών, κ. Χρ. Σπίρτζη, ανέφερε τα εξής:

«Ο Υπουργός των ανύπαρκτων έργων εξακολουθεί να προκαλεί την τοπική κοινωνία και να πλαστογραφεί την κοινή λογική.

“Προεκλογικά τερτίπια και επικοινωνιακά τρικ” είναι άραγε οι ανύπαρκτοι εργοταξιακοί χώροι ή το γεγονός πως αυτός έσπευσε να τους… επισκεφθεί μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας;

Και “πρακτικές Μαυρογυαλούρου” είναι ότι πέρασε μία ολόκληρη 4ετία χωρίς να πέσει ούτε εάν κυβικό τσιμέντου στην Πατρών – Πύργου ή τα δήθεν εγκαίνια στις δύο από τις οκτώ εργολαβίες;

Δυστυχώς για τον απερχόμενο Υπουργό και τον επίσης απερχόμενο, «εκλεκτό» του Περιφερειάρχη, οι πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας, έχουν μνήμη και κρίση.

Ας γνωρίζει, τέλος, ότι εμείς θα είμαστε εκεί και την επόμενη εβδομάδα, αλλά και κάθε εβδομάδα, διεκδικώντας την… κανονική εκκίνηση, αλλά και ολοκλήρωση του μεγάλου και πολύπαθου έργου, που επί των ημερών του ταλαιπωρήθηκε και καθυστέρησε ακόμα περισσότερο. Και θα είμαστε εκεί, με κάθε υπουργό και με κάθε κυβέρνηση.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Γιατί εμείς το δικαίωμα της Δυτικής Ελλάδας στην προκοπή δεν το διαπραγματευόμαστε!”

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ

 

Εξάλλου, στο μοναδικό επίπεδο δάσος της Ελλάδας, στο οροπέδιο της Φολόης, πέρασε την Πρωτομαγιά, μαζί με εκατοντάδες πολίτες από την Ηλεία και την Αχαΐα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, που είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά το «μπαλκόνι της Ηλείας» και μία θαυμάσια γιορτή σε ένα από τα σπανιότερα δάση όλης της χώρας.

Εκεί, ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και να ανταλλάξει ευχές, διατυπώνοντας την βεβαιότητά του ότι μετά τις εκλογές του Μαΐου, η Δυτική Ελλάδα θα αλλάξει ταχύτητα και η Περιφέρεια θα μετατραπεί σε έναν μηχανισμό που θα σταθεί κοντά σε κάθε άνθρωπο, ενισχύοντας την δημιουργία και την εξωστρέφεια, αλλά και αναδεικνύοντας τους μεγάλους «θησαυρούς» που περιέχει η γη της Δυτικής Ελλάδας και οι οποίοι παραμένουν πλήρως αναξιοποίητοι.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φαρμάκης βρίσκεται από την Τρίτη στην Ηλεία, όπου μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε επισκέψεις στις περιοχές Χάβαρι, Κεραμιδιά, Δάφνη, Οινόη, Αυγή, Λαγανά, Βουλιαγμένη, Ανθώνα και Σιμόπουλο και μίλησε με τους κατοίκους, κυρίως για την εγκατάλειψη και την ερήμωση της υπαίθρου και μάλιστα, σε έναν τόπο πλούσιο όσο λίγοι. «Όταν θα δείτε τους ανθρώπους να επιστρέφουν στα χωριά μας, τότε θα ξέρετε πως η ανάπτυξη δεν θα είναι πια ένα θεωρητικό σχήμα, αλλά μία απτή πραγματικότητα. Και γι’ αυτή την πραγματικότητα θα εργαστώ με όλο μου το πάθος και όλη μου τη δύναμη» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Share the Post