Νεκτάριος Φαρμάκης: Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον τόπο μας

farmakis-9-620×381

Μιλήσαμε στους ανθρώπους με απλά λόγια. Πήγαμε παντού και βρεθήκαμε κοντά στο προβλήματα. Τους δείξαμε ότι θέλουμε μία Περιφέρεια των ανθρώπων και όχι των μηχανισμών. Μία Περιφέρεια που δεν θα ανήκει στον… Περιφερειάρχη, αλλά στους πολίτες. Και μία Περιφέρεια που θα διοικείται συλλογικά, όχι από πολιτική ανάγκη, αλλά από επιλογή”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας στο News 24/7 δύο μέρες πριν την κρίσιμη μάχη του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών όπου θα αντιμετωπίσει τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο δικηγόρος από το Αγρίνιο που κατεβαίνει στις εκλογές με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει πως θέλει την επόμενη μέρα των εκλογών να ενώσει τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων μακριά από τις λογικές του παρελθόντος που πλήγωσαν τον τόπο λέγοντας “ας μας συμπαθούν οι αδιόρθωτοι κομματάρχες της παλιάς εποχής, αλλά εμείς πιστεύουμε στην κοινωνία των ελεύθερων και δημιουργικών ανθρώπων, στην κοινωνία των νέων, στην κοινωνία της προόδου. Με αυτή την κοινωνία συμμαχούμε και σε αυτή απευθυνόμαστε, χωρίς ποτέ να ρωτήσουμε κανέναν τι ψήφισε χθες και τι θα ψηφίσει αύριο”.

– Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στη Δυτική Ελλάδα; Τι επιβράβευσαν οι πολίτες σε εσάς και σας έστειλαν ως πρώτο μάλιστα στο β’ γύρο των Περιφερειακών Εκλογών;

Από την πρώτη στιγμή του προεκλογικού αγώνα πίστευα ότι η Δυτική Ελλάδα έχει ανάγκη από μία μεγάλη αλλαγή. Και όπως φάνηκε, το ίδιο πιστεύει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Η αλλαγή αυτή έχει κυρίως σχέση με δύο στοιχεία: Τη νοοτροπία διοίκησης και την αλλαγή ταχυτήτων.

Η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία αποτελούν μία χωρική ενότητα υψηλής δυναμικότητας και σημαντικών πλεονεκτημάτων. Αρκεί να αναφέρω την Αρχαία Ολυμπία, το μεγάλο λιμάνι της Πάτρας, το υδάτινο δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας, τα ιδιαίτερα και σχεδόν αποκλειστικά προϊόντα μας, όπως είναι η ελληνική σταφίδα και το αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην περιοχή που συμβολίζει την εθνική παλιγγενεσία. Στα Καλάβρυτα άναψε η πρώτη σπίθα της λευτεριάς και το Μεσολόγγι έγινε το αιώνιο σύμβολο της αγάπης και της αυτοθυσίας για την πατρίδα.

Νεκτάριος Φαρμάκης: Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον τόπο μας

Όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όμως, όπως και άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω, ποτέ δεν μετουσιώθηκαν σε δύναμη ανάπτυξης. Είναι σαν να έχουμε στα χέρια μας χρυσάφι και να μην ξέρουμε πώς να το εκμεταλλευτούμε.

Δεν επενδύσαμε λοιπόν στα πλεονεκτήματά μας. Και δεν δημιουργήσαμε ποτέ ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης, ώστε όσα κάνουμε να εντάσσονται σε αυτό και να αποσκοπούν στην ενίσχυση της παραγωγής, την προσέλκυση επενδύσεων και σε αύξηση των θέσεων εργασίας. Ως αποτέλεσμα, χάσαμε χρόνο και έδαφος. Σταθερά παραμένουμε μία από τις περιφέρειες ουραγούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με τους δείκτες μάλιστα να χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν. Η αλλαγή αποτελεί ανάγκη, λοιπόν.

Εμείς μιλήσαμε στους ανθρώπους με απλά λόγια. Πήγαμε παντού και βρεθήκαμε κοντά στο προβλήματα. Τους δείξαμε ότι θέλουμε μία Περιφέρεια των ανθρώπων και όχι των μηχανισμών. Μία Περιφέρεια που δεν θα ανήκει στον… Περιφερειάρχη, αλλά στους πολίτες. Και μία Περιφέρεια που θα διοικείται συλλογικά, όχι από πολιτική ανάγκη, αλλά από επιλογή!

Ανοιχτήκαμε στην κοινωνία και η κοινωνία μας το ανταπέδωσε. Γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι το βράδυ της Κυριακής όλη η Ελλάδα θα μιλάει για την μεγάλη αλλαγή στη Δυτική Ελλάδα.

Και εμείς, είμαστε έτοιμοι να… αλλάξουμε εποχή. Μαζί με όλους. Και αυτό, το «όλους», εμείς το εννοούμε. Και θα το δείτε…

Νεκτάριος Φαρμάκης: Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον τόπο μας

– Ποιο είναι το όραμά σας για την Δυτική Ελλάδα; Ποιες τομές και μεταρρυθμίσεις να αναμένουν οι πολίτες άμεσα εφόσον εκλεγείτε;

Από όσα ήδη σας ανέφερα, πιστεύω πως είναι σαφές και το όραμα, αλλά και οι στόχοι μας. Εμείς θα εργαστούμε για μία Δυτική Ελλάδα που αποτελείται από 700.000 ανθρώπους, οι οποίοι στο σύνολό τους δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον σε έναν καλύτερο τόπο. Γι’ αυτό και κάθε δράση μας θα έχει ως βασικό κριτήριο την προκοπή του μέσου πολίτη. Ενίσχυση της παραγωγής, εξαγωγές, επενδύσεις, προβολή. Τελικά, δουλειές για όλους και αύξηση του πλούτου της περιοχής μέσω της αύξησης του πλούτου των πολιτών. Γιατί δεν υπάρχει πουθενά στον ανεπτυγμένο κόσμο, πλούσιος τόπος με φτωχούς πολίτες!

Νεκτάριος Φαρμάκης: Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον τόπο μας

Επίσης, μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες μας θα είναι να δομήσουμε νέα όργανα διαβούλευσης και απόφασης. Θέλουμε, οι περιφερειακές παρατάξεις να συμμετέχουν πραγματικά και όχι προσχηματικά στις αποφάσεις. Και μάλιστα, η δική μας αντίληψη δεν αφορά μόνο τα 51 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή όσες και όσους υπερίσχυσαν στην «μάχη του σταυρού», αλλά το σύνολο των Περιφερειακών παρατάξεων. Το σκεπτικό μας είναι ότι κάπου 500 άνθρωποι στη Δυτική Ελλάδα κινητοποιήθηκαν και μετείχαν ενεργά στην εκλογική διαδικασία από όλες τις παρατάξεις. Αυτοί οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές και διαφορές αντιλήψεων, αποτελούν μία ισχυρή δύναμη που μπορεί να ενεργοποιήσει και να βοηθήσει την τοπική κοινωνία. Στοχεύουμε λοιπόν να απευθυνθούμε στους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να δημιουργήσουμε ένα άτυπο όργανο ανά νομό, που θα συνεδριάζει μία φορά τον μήνα και θα τοποθετείται για τα ζητήματα του νομού, κάνοντας εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γιατί εμείς το λέμε και το εννοούμε: Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον τόπο μας.

– Η υποψηφιότητά σας έχει κομματική και ιδεολογική χροιά, αφού δεν κρύψατε την κομματική σας ταυτότητα. Πιστεύετε ότι την επόμενη μέρα θα καταφέρετε να ενώσετε τους πολίτες ανεξαρτήτως των κομματικών τους πεποιθήσεων;

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με υποψήφιους Περιφερειάρχες.

Εμείς ενώνουμε τους πολίτες από την πρώτη στιγμή. Ποτέ δεν κρύψαμε την πολιτική μας τοποθέτηση, αλλά και ποτέ δεν θέσαμε διλήμματα και δεν κάναμε διαχωρισμούς. Διαχωρισμούς, που στο κάτω – κάτω, η ίδια η κοινωνία έχει πλέον ξεπεράσει. Γι’ αυτό και όσοι επιμένουν σε διλήμματα ιδεολογικού τύπου διαχωρισμούς της κοινωνίας, είναι τελικά οι βαθιά συντηρητικοί. Αυτοί που ακόμα νομίζουν ότι η κοινωνία αποτελείται από… πρόβατα, ενταγμένα σε κομματικές στρούγκες. Ας μας συμπαθούν οι αδιόρθωτοι κομματάρχες της παλιάς εποχής, αλλά εμείς πιστεύουμε στην κοινωνία των ελεύθερων και δημιουργικών ανθρώπων, στην κοινωνία των νέων, στην κοινωνία της προόδου. Με αυτή την κοινωνία συμμαχούμε και σε αυτή απευθυνόμαστε, χωρίς ποτέ να ρωτήσουμε κανέναν τι ψήφισε χθες και τι θα ψηφίσει αύριο. Την Κυριακή ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Και ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από διαίρεση, αλλά από… πολλαπλασιασμό!

news247.gr

Share the Post