Νίκος Τζανάκος: “Την Κυριακή το βράδυ, ας μην μετανιώσουμε για μία ακόμα φορά”

nikostzanakosiii

Λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη επιλογή για τον Δήμο της Πάτρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα: Η δική μας πόλη» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν μετανιώνουμε κάθε φορά που η Πάτρα μένει στάσιμη εξαιτίας του ότι ο Δήμος μετατράπηκε σε κομματικό «λάφυρο» ή σε «όχημα» ικανοποίησης μικροπολιτικών, κομματικών, ακόμα και προσωπικών ή άλλων συμφερόντων, τότε συμφωνούμε πως το κριτήριο επιλογής στις προσεχείς εκλογές πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η Πόλη και το συμφέρον της!

Δυστυχώς, σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχουν αναδειχθεί επιδιώξεις δυνάμεων που πίσω από την όποια επαγγελία οράματος για την πόλη εκπροσωπούνται, είτε κόμματα, είτε προσωπικές φιλοδοξίες.

Όμως η Πάτρα βιώνει σήμερα τη στασιμότητα και το αποτέλεσμα μιας σειράς άλυτων προβλημάτων εξαιτίας τέτοιων επιλογών στο παρελθόν. Η πόλη δεν έχει άλλο περιθώριο ώστε στην πλάτη της να αναμετριούνται δυνάμεις κάθε είδους, ερήμην των δημοτών και των αναγκών τους.

Το δίλημμα είναι σαφές και κρίσιμο: Ή προχωράμε σε μια ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή με καθαρή Αυτοδιοικητική ταυτότητα και σχέδιο για τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας και τα μεγάλα αναγκαία έργα που θα δώσουν πνοή και θα διασφαλίσουν την δυναμική παρουσία της πόλης στη νέα σύγχρονη εποχή ή θα ακολουθήσουμε έναν ακόμη φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας.

Σε ό,τι με αφορά, είμαι Αυτοδιοικητικόςαρκετά χρόνια, γνωρίζοντας βαθιά τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης. Γνωρίζοντας, πώς η πόλη μπορεί να ξεφύγει από την αδράνεια και να περάσει σε σύγχρονη λειτουργία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά μας, την ανάπτυξη, την τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής.

Ως δείγμα γραφής και πεπραγμένων μου, έχω να δείξω το έργο που προσέφερα στην πόλη από θέσεις ευθύνης σε παλαιότερες Δημοτικές Αρχές και το οποίο επεδίωξα να παρουσιάσω στην προεκλογική περίοδο. Πρωτίστως όμως, δε μπορεί παρά να μου αναγνωρίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινα συνειδητά στον Δήμο και δεν ακολούθησα …άλλους δρόμους, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη μου για αυτό που κάνω για την πόλη μας!

Δείγμα γραφής, όμως ήταν και η προεκλογική μας στάση. Είμαστε η μοναδική παράταξη που σεβαστήκαμε την πόλη, τον Κανονισμό Καθαριότητας και δεν αφισοκολλήσαμε, δεν ρυπάναμε, δίνοντας το παράδειγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε…

Παράλληλα όμως, μιλήσαμε για το σαφές και ξεκάθαρο πρόγραμμα, προϊόν μελέτης χρόνων που δεν προβλέπει μόνο την διαχείριση της καθημερινότητας και την διευθέτηση των μικρών ζητημάτων της Πάτρας. Προβλέπει τις σημαντικότερες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η πόλη μας να είναι λειτουργική στις επόμενες δεκαετίες, όπως η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, η Δημιουργία του «Έξυπνου» Δήμου της εξυπηρέτησης, η δημιουργία ανοιχτών χώρων αναψυχής, η εξωστρέφεια της πόλης, η ανάδειξη του τοπικού δημιουργικού δυναμικού και των προϊόντων και πολλά άλλα!

ΞΕΡΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε την Πάτρα ανθρώπινη, σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, αναδεικνύοντάς την σε κέντρο εμπορίου, πολιτισμού, ιστορίας, επιστήμης και έρευνας. ΞΕΡΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δουλέψουμε για μια Πάτρα που θα δίνει σε ΟΛΟΥΣ προοπτική να εκφραστούν και να δημιουργήσουν…».

Share the Post