Γ. Ρώρος: Οι αετονύχηδες της λαϊκής χτυπούν αλύπητα τους νόμιμους παραγωγούς

60344178_2372419516335806_4610975360253689856_n-960×620-620×420

Με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες μέσω του Εμπορικού Συλλόγου για την πάταξη του παρεμπορίου και τη χωροθέτηση των πάγκων προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών είχε την ευκαιρία να συζητήσει για ακόμη μια φορά ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Δυστυχώς, κοινή διαπίστωση είναι πως η απερχόμενη δημοτική Αρχή εξυπηρετώντας μικροσυμφέροντα έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τη λειτουργία των λαϊκών αγορών με αποτέλεσμα οι νόμιμοι παραγωγοί να πλήττονται βάναυσα από την άναρχη κατάσταση που επικρατεί. Παράδειγμα της ιδιότυπης αυτής «αναρχίας» που επικρατεί στις λαϊκές αγορές, αλλά και στη λειτουργία των παραδοσιακών παζαριών που φιλοξενούνται στην πόλη, ήταν οι Μποναμάδες αφενός με την αυθαίρετη επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας τους κι αφετέρου με τις άδειες που «άλλαξαν» με την ανοχή του Δήμου «χέρια» εν μία νυκτί…

Όπως επεσήμανε, ο κ. Ρώρος τα παρεμπόριο συνιστά ένα μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, που προκαλεί ραγδαία απαξίωση των προϊόντων και πλήττει τόσο τους καταναλωτές όσο και το νόμιμο εμπόριο.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΝ.ΕΜ.Υ – ΕΣΕΕ λόγω του παρεμπορίου, η αγορά χάνει σε ετήσια βάση, περίπου 15 με 20 δις ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου υπολογίζονται σε 3 έως 4 δις ετησίως.

«Πολλές νόμιμες επιχειρήσεις οδηγούνται σε λουκέτο λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλεί το παρεμπόριο. Την ίδια ώρα οι αετονύχηδες των λαϊκών αγορών εξακολουθούν να  χτυπούν αλύπητα τους νόμιμους παραγωγούς. Σε κάθε περίπτωση η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ ως νέα δημοτική Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη του παρεμπορίου και για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών μέσα στον αστικό ιστό της πόλης με σκοπό να μην διαταράσσεται η κυκλοφορία και η καθημερινότητα των δημοτών», τόνισε ο κ. Ρώρος”.

Share the Post