Γιάννης Καφέζας: Γιατί στηρίζω Νίκο Παπαδημάτο για Δήμαρχο της Πάτρας μας

cebaceb1cf86ceb5ceb6ceb1cf82-ceb3ceb9ceb1cebdcebdceb7cf82-620×420
Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικότερα δε για την Πάτρα που είναι βαριά άρρωστη, δεν είναι μια αστεία υπόθεση. Ως εκ τούτου, την ημέρα της κατάθεσης της ψήφου μας, δεν μπορούμε να πάμε στην κάλπη με επιπολαιότητα.

Πρέπει να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα με περίσκεψη και βαθιά περισυλλογή. Από την επιλογή μας θα κριθεί το αύριο αυτής της κάποτε όμορφης και θαλερής πόλης.

Αυτής της πόλης που άκμαζε, πριν την παραδώσουμε στον κομματικό φανατισμό, πριν στηρίξουμε ‘’σωτήρες’’ που έσωζαν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, πριν ανεβάσουμε στο ύπατο τοπικό αξίωμα ακατάλληλους ή δογματικούς.

Έχοντας προσωπική και άμεση εμπειρία από τα δημοτικά πράγματα και παρακολουθώντας τα δρώμενα ανελλιπώς, καλούμαι σήμερα και εγώ να αποφασίσω ποιος με εκφράζει.

Δεν θα διαφωνήσω ότι με εξαίρεση κάποιες ύποπτες περιπτώσεις, υπάρχουν προτάσεις για να επιλέξω.

Θα το πράξω λοιπόν με ώριμη σκέψη, αποφεύγοντας παγίδες και τρικλοποδιές που μπορεί να μου βάζουν οι φιλίες, οι συμπάθειες και τα συγγενολόια. Δεν χρειάζεται η πόλη μου τον φίλο, τον συγγενή ή ένα ‘’καλό παιδί’’ χωρίς προσόντα.

Χρειάζεται ανθρώπους με προδιαγραφές, διαδρομή και επιτυχίες στην αληθινή ζωή, ικανούς να οραματιστούν και να αποδώσουν έργο ανάπτυξης.

Που έβαλαν δύσκολους στόχους και πέτυχαν να τους κατακτήσουν.

Ανθρώπους έντιμους και δοκιμασμένους στα δύσκολα. Που ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν  τον λαό και όχι να υπηρετηθούν από αυτόν ή να τον ποδηγετήσουν.

Το  σκεπτικό αυτό λοιπόν που με δυο λόγια περιγράφω, με οδηγεί στην υποψηφιότητα σου αγαπητέ συνάδελφε Νίκο Παπαδημάτο.

Διαθέτεις τα παραπάνω απαραίτητα  προσόντα και ως εκ τούτου,  σαν πολίτης αυτής της πόλης, περιμένω πολλά από εσένα. Πιστεύω ότι το ίδιο περιμένουν και άλλοι συμπολίτες. Σου εύχομαι επομένως καλή επιτυχία.

Γιάννης Καφέζας

Ιατρός, Γαστρεντερολόγος

Share the Post