Αθανασία Γ. Αποστολοπούλου: Ο Ερύμανθος που προσδοκούμε και αξίζουμε

nasia

Η Αθανασία Αποστολοπούλου είναι μια δυναμική γυναίκα. Κατάγεται από τον δήμο Ερυμάνθου, με γονείς από το Γάλαρο και Μάνεσι Τριταίας.

Είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργάζεται στο νομό Αχαΐας. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο  πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στο πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η Αθανασία Αποστολοπούλου είναι υποψήφια με την παράταξη του Θεόδωρου Μπαρή και μας μίλησε γι αυτή την απόφασή της:

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά και να συμμετέχεις ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Ανέκαθεν θεωρούσα καταξιωμένους τους ανθρώπους που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Από μέσα μου αντλώ αστείρευτη αγάπη για τον τόπο μου και δύναμη να ασχοληθώ με την αναβάθμιση και την εκμετάλλευση των στοιχείων εκείνων που θα δώσουν μια αναπτυξιακή πορεία στον τόπο μου. Ο δήμος μας  είναι μια περιοχή που έχει δυνατότητες αναξιοποίητες, πάνω στις οποίες αν εγκύψουμε και τις αξιοποιήσουμε δημιουργικά τότε ο δήμος μας θα έχει ένα ευοίωνο μέλλον.

Πώς μπορεί ένας νέος άνθρωπος να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο των δημοτικών συμβουλίων;

Οι νέοι άνθρωποι μπορούν να δώσουν μια πιο καινοτόμο, πρωτοποριακή και δημιουργική νότα στο δύσκολο έργο που καλούνται να αναλάβουν. Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει κάτι πιο καινούργιο και ελπιδοφόρο. Οι νέοι σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη διδαχή των παλαιότερων μπορούν να καταφέρουν να πάνε τον δήμο ένα βήμα πιο πέρα, ένα βήμα αισιοδοξίας και χαράς. Γι’ αυτό ο συνδυασμός μας αποτελείται από διαφορετικές ηλικιακά  ιδιοσυγκρασίες ατόμων. Το κράμα αυτών των ανθρώπων θα δώσει νέα πνοή στον τόπο μας.

Γιατί επέλεξες τον συνδυασμό «Συνεργασία για τον Ερύμανθο»;

Η στελέχωση της  τοπικής  αυτοδιοίκησης απαιτεί ανθρώπους με γνώσεις, παιδεία, ισχυρή προσωπικότητα, πυγμή και πάνω απ’όλα αγάπη για ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά παίρνουν σάρκα και οστά στο πρόσωπο του κύριου Θόδωρου Μπαρή, αρχηγού του συνδυασμού μας, ο οποίος εκτός από τις υψηλές ακαδημαϊκές γνώσεις που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του,  έχει επιδείξει σπουδαίο, εποικοδομητικό και ουσιαστικό έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου μας. Ως εκ τούτου, συνειδητά επέλεξα να ταχθώ με αυτό τον συνδυασμό καθώς άπτεται στις δικές μου πνευματικές και πολιτικές φιλοδοξίες.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Ερυμάνθου και πώς θα συμβάλλεις εσύ σε αυτό;

Δυστυχώς ο δήμος μας κινδυνεύει από ερήμωση. Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να μετακινηθούν από τη γενέτειρά τους  και να εγκατασταθούν στην πόλη. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης είναι ελάχιστες. Εμείς, λοιπόν, καλούμαστε να πολλαπλασιάσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να ενισχύσουμε την νεανική επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά δεν είναι ουτοπία. Ο δήμος μας  μπορεί να «χτίσει» το υπόβαθρο για να ασχοληθεί κανείς ενεργά με στόχο την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνδημοτών μας. Χαρακτηριστικό  παράδειγμα  είναι το ζωτικό και αναπτυξιακό  έργο του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.  Αυτό το έργο αποτελεί επίκεντρο ανάπτυξης μέσα στον ιστό του δήμου μας  αλλά και έξω από τα όρια αυτού. Πέρα από αυτό, ας μη λησμονούμε ισοδύναμα ζητήματα που άπτονται στη διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων του δήμου μας (π.χ. δημιουργία λιμνοδεξαμενών για άρδευση), στην ανάπτυξη κοινωνικής μέριμνας και επίκαιρα προβλήματα παιδείας και πολιτισμού.

 

tempo24.news

 

Share the Post