Άρωμα Νίκης στην τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της «Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών»

ΝΙΚΟΛΑΟΥ-394-of-560-640×318

Μήνυμα ξεκάθαρης Νίκης έστειλε ο Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου στα εγκαίνια του εκλογικού του  κέντρου το Σάββατο 11 Μαΐου το βράδυ.  Πλήθος κόσμου από εκατοντάδες συνδημότες τόσο από την Κάτω Αχαΐα  όσο και από την  περιφέρεια  του Δήμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς δίνοντας στίγμα Νίκης στον Δήμαρχο &  εκ νέου υποψήφιο και παρακολούθησε την ομιλία του.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δήμαρχος  Χρήστος Νικολάου ευχαρίστησε τους συνδημότες για την συγκινητική τους παρουσία λέγοντας  : «Σας ευχαριστώ θερμά για την σημερινή σας παρουσία. Μια παρουσία με πάθος και παλμό. Μια παρουσία με ζωντάνια και ενθουσιασμό. Μια παρουσία με χαμόγελα και αισιοδοξία. Μια παρουσία που μας δίνει τον αέρα της Νίκης».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σ’έναν σύντομο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής αναφέροντας επιγραμματικά τα σημαντικότερα έργα  στις υποδομές, στα γήπεδα, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στην αγροτική οδοποιία, στις αστικές αναπλάσεις, στις αγορές οικοπέδων για την κατασκευή πλατειών στα χωριά, στην επανίδρυση των υπηρεσιών Ι.Κ.Α. και Γ.Ε.Φ., στην δημιουργία Δ.Ι.ΕΚ. και τμήματος ασφαλείας, στις προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή για την επέκταση του Προαστιακού, στην ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και στην πληθώρα των Πολιτιστικών δράσεων που διοργανώθηκαν.

Κατά την παρουσίαση των υποψήφιων τόνισε :  «Κερδίζουν οι Ομάδες και Όχι οι Μονάδες. Και Ναι Είμαστε η Καλύτερη Ομάδα. Είμαστε η πολυπληθέστερη ομάδα.  Είμαστε η ομάδα που επέλεξαν οι Τοπικές Κοινωνίες και τα χωριά μας  να μας δώσουν τους πιο Άξιους  και τους  περισσότερους υποψηφίους  στο ψηφοδέλτιο μας. Διαμορφώσαμε ένα ψηφοδέλτιο μέσα από τα σπλάχνα της Κοινωνίας. Ένα ψηφοδέλτιο με Ενεργούς  Πολίτες , Ανθρώπους Ανήσυχους, Προοδευτικούς  και  Προκομμένους.

Ανθρώπους του Εθελοντισμού και της Προσφοράς. Ανθρώπους  επιτυχημένους  στην επαγγελματική τους καριέρα και όχι ανεπάγγελτους  και επαγγελματίες πολιτικούς. Ανθρώπους με Φιλότιμο και Μπέσα και όχι «Δούρειους  Ίππους». Ανθρώπους με Σεβασμό και όχι στενοκέφαλα ανθρωπάκια χωρίς ηθικές αναστολές που καταδίδουν «ευαίσθητα»  στοιχεία όταν κατείχαν θέση ευθύνης.    Ανθρώπους με Ομαδικό Πνεύμα και Υπόσταση και όχι «κενές φιγούρες» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι  η προσωπική προβολή. Ανθρώπους   κρινόμενους  και όχι κρυπτόμενους. Ανθρώπους που θα αγωνιστούν και για την Καθημερινότητα του συνδημότη αλλά και για τα μεγάλα  αναπτυξιακά έργα. Ανθρώπους παντός καιρού και όχι του Σαββατοκύριακου. Ανθρώπους  από όλους τους πολιτικούς  χώρους. Από όλες τις ηλικίες. Με δυναμικές γυναικείες παρουσίες.

Διαμορφώσαμε με την Τοπική Κοινωνία ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει Εμπειρία και Νιάτα. Μυαλό, Ομορφιά και  Ψυχή.  Ενθουσιασμό και Ζωντάνια. Όρεξη και Καινοτομία. Με Ανθρώπους ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ και δεν είναι μόνο  για λόγια και παχιές κουβέντες.

Με Ανθρώπους της πράξης και όχι της καταγγελίας.  Με Ανθρώπους του ρίσκου και όχι του καναπέ και της καρέκλας. Με Ανθρώπους «μπαρουτοκαπνισμένους» και όχι της γυάλας.

Με Ανθρώπους που αν χρειαστεί να βάλουν πάνω ακόμη και από την δουλειά τους τα κοινά θα το κάνουν και δεν θα ΛΙΠΟΤΑΚΤΙΣΟΥΝ. Με Ανθρώπους που είναι διαθέσιμοι να εργαστούν για τον Τόπο τους όσο χρειαστεί κατά την διάρκεια της ημέρας και όχι όταν δείξει το ρολόι  (3) το μεσημέρι  να κλείσουν το Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Ο Δήμαρχος υπηρετεί και διακονεί καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου.  Ο Δήμαρχος θα πρέπει να έχει δώσει εξετάσεις στην Κοινωνία. Να έχει παλέψει και να μην αποτελεί διορισμένο στέλεχος σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Να έχει μπει  σε όλα στα σπίτια και να διαθέτει απεριόριστο χρόνο. Να είναι μπροστά παντού. Σε πλημμύρες,  σε φωτιές και σε Έκτακτα Καιρικά  Φαινόμενα.

ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Η Δυτική Αχαΐα χρειάζεται Δήμαρχο Αγωνιστή κι όχι Δήμαρχο διαχειριστή. Η Δυτική Αχαΐα χρειάζεται Δήμαρχο  της δράσης κι όχι δήμαρχο που έχει μάθει να διατάζει σαν να  έχει δίπλα του υπηρέτες. 

Αφήσαμε του γυρολόγους, τους παραγοντίσκους και αυτούς που ήταν μια «ζωή στα πράγματα» και διαμορφώσαμε ένα ψηφοδέλτιο με Ανθρώπους που αντέχουν το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας στις αποφάσεις  και  Σέβονται  την Πλειοψηφία. Γιατί στην Δημοκρατία αποφασίζουν οι Πλειοψηφίες και όχι ο Σουλεϊμάν.  Αποφασίζει ο ΛΑΟΣ  και όχι οι Πατερούληδες.  Γιατί Εμείς ξέρουμε ότι μετράνε οι Ομάδες και όχι οι Μονάδες. Γιατί το αποδείξαμε στην πράξη όταν καταφέραμε οι δυο παρατάξεις που αποτέλεσαν την «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» να λειτουργήσουμε ως ομάδα. Γιατί είμαστε στο ΕΜΕΙΣ  και όχι στο ΕΓΩ».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε ότι: «στην νέα θητεία θα συνεχίσει η «πίεση» και η διεκδίκηση  προς την κεντρική εξουσία για την Επέκταση του Φράγματος του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα, θα ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη (νέο διοικητήριο, ανάπλαση αποθηκών Α.Σ.Ο., ανάπλαση παραλιακού μετώπου και σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό,  ανοικτό θέατρο,  κινηματογράφος «Κριμπά» στα Σαγαίικα, κ.λπ.) θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην καθημερινότητα του Πολίτη και στην περιφέρεια του Δήμου και θα συνεχίσουμε καθημερινά να βρισκόμαστε δίπλα από τον συνδημότη μας και όχι  να εμφανιζόμαστε πέντε μήνες  πριν της εκλογές».

Share the Post