Χρήστος Γούτος για τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Αιγίου: «Άλλα μας είπαν, άλλα μας πρότειναν κι αλλού καταλήξαμε – Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι κυβερνητικοί»

ΓΟΥΤΟΣ-ΤΕΙ
Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, με αφορμή τη μη υπαγωγή του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας Αιγίου, στο τελικό κείμενο του Πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας (Συγχωνεύσεις Πανεπιστημίου Πατρών – ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος) που ψηφίστηκε στη Βουλή, δήλωσε:
«Εμείς, θέσαμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή, το αίτημα της κοινωνίας.Να παραμείνει, σε λειτουργία το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας στο Αίγιο. Τίποτα περισσότερο (αρχικά) τίποτα λιγότερο.
Συμβάλαμε, με σύνεση και πνεύμα συνεργασίας στον πολιτικό διάλογο που ακολούθησε και δείξαμε εμπιστοσύνη στις διατυπωμένες καλές προθέσεις της Κυβέρνησης και των τοπικών Βουλευτών της.
Εμείς,  κοιτάμε την αποτελεσματικότητα και αποτέλεσμα, σήμερα, δεν υπάρχει.
Οι θετικές εισηγήσεις δεν μας αρκούν.
Περιμένουμε πράξεις.
Καλές οι προθέσεις όλων, αλλά καλύτερες οι τελικές αποφάσεις.
Στα λόγια μπορεί να είμαστε όλοι καλοί.Στις πράξεις τι κάνουμε; Έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και από τις πράξεις μας θα μάς κρίνει.
Αυτοί, που άλλα μας είπαν, άλλα μας πρότειναν κι αλλού καταλήξαμε, (να κρεμόμαστε από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου), καθίστανται ανακόλουθοι.
Καμία ανοχή. Καμία έκπτωση στο αρχικό αίτημα της κοινωνίας.
Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδάλλως θα μας βρουν όλους  μαζί απέναντί τους»

Share the Post