Το “σπιράλ” ένωσε τους κύκλους του με τους νέους της Πάτρας

spiral_neoi_0

Για το μέλλον της Πάτρας, το πώς βλέπουν οι νέοι την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για το όραμα και τη νέα πρόταση σκέψης που εισάγει το “σπιράλ” στον Δήμο της Πάτρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με δεκάδες νέους ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς.

Το “σπιράλ”, όπως τόνισε ο Πέτρος Ψωμάς, αποτελεί την υποψήφια δημοτική αρχή για το ανέκφραστο κομμάτι της πόλης, που αναζητά έμπνευση και διέξοδο σε κάτι φρέσκο, αγνό και αυτοδιοικητικό μακριά από τη στείρα πολιτική αντιπαράθεση, και κυρίως για τους νέους, που αδίκως κατηγορούμε ότι απέχουν, ενώ στην πραγματικότητα η αποχή τους είναι η δική τους κατηγορία προς το ιδεοληπτικό σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Σπάστε τα στερεότυπα που μιλάνε για τη νεολαία που πίνει καφέδες, που αδιαφορεί, που είναι κακομαθημένη» τους προέτρεψε, ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από τη συζήτηση που είχε με τα νέα παιδιά. «Το “σπιράλ” έχει και αυτιά ανοικτά και μάτια ανοικτά και όπου δούμε κάτι καλό το παίρνουμε και εμπνεόμαστε από αυτό» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι στην Πάτρα «λείπει αυτό που λέμε συνεργασία και ομόνοια. Να καθίσουμε δηλαδή να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε ενδεχομένως, αλλά να συνεργαστούμε τελικά για να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική».

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Επίκεντρο+, προσκαλώντας εκπροσώπους κοινοτήτων, οργανισμών και ομάδων νέων 17 έως 28 ετών, o Πέτρος Ψωμάς και οι νεότεροι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού Φώτης Θωμάς, Σοφία Μασσαρά, Ράνια Μπότσολου και Ανθή Οχτάρα, άκουσαν και συζήτησαν με τους νέους για την καθημερινότητα, τις ευκαιρίες, τις προοπτικές, το περιβάλλον και τι αναμένουν από τη νέα δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα, οι νέοι που συμμετείχαν επεσήμαναν την έλλειψη ελεύθερων χώρων, πρασίνου και υποδομών, την ανάγκη μέριμνας για τους πολίτες, τη μεγαλύτερη και παραγωγικότερη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, αλλά και ζητήματα πολιτικής, όπως την επιβράβευση της καλής νοοτροπίας, καθώς και την αναζήτηση των τρόπων επιστροφής όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Τέλος, ζήτησαν από τον Πέτρο Ψωμά μετά την εκλογή του «να παραμείνει το ίδιο αληθινός και να μη βάλει νερό στο κρασί του, να παραμείνει με τα αυτιά ανοικτά και τη διάθεση να αλλάξει πραγματικά αυτά που έχει στο μυαλό του!».

Δείτε ένα σύντομο video από την εκδήλωση στο σύνδεσμο: https://youtu.be/oBUyB4W8EyQ

Περισσότερα νέα του “σπιράλ” στο www.spiralpatras.gr

Share the Post