Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο επισκέφθηκε ο Γιώργος Ρώρος

cwvuhlvurr5cc005f076d91-620×420

Επίσκεψη του Γιώργου Ρώρου και της ΩΡΑ Πατρών στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Καρδάση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23.04.2019. Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης επισημαίνεται:

Στην εγκάρδια συζήτηση που ακολούθησε αποτυπώθηκε η πορεία του ΕΑΠ, η κατάσταση σήμερα αλλά και οι προοπτικές του τρίτου Πανεπιστημιακού ιδρύματος της Πάτρας, του μοναδικού στην Ελλάδα, όμως, που στηρίζεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη περαιτέρω σύνδεσης του ΕΑΠ με την Πάτρα και τις ανάγκες της καθώς και σε πρωτοβουλίες που αφενός θα αναδείξουν τον καίριο ρόλο του ΕΑΠ αφετέρου θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Ρώρος, « είναι κρίμα που το ΕΑΠ δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς στην ίδια την έδρα του, την Πάτρα, παρά το γεγονός της καθολικής αποδοχής του σκοπού ίδρυσής του, την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και την ίδια τη φιλοσοφία του Ιδρύματος που δεν περιορίζεται, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, σε στενά ακαδημαϊκά πλαίσια. Οι πολιτιστικές του δράσεις αλλά και οι συνεργασίες που επιδιώκονται είναι ενδεικτικά της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει το ΕΑΠ. Και είναι κρίμα ένα Πανεπιστήμιο με 40.000 φοιτητές και 32 προγράμματα σπουδών, το πλέον φιλικό σε ΑΜΕΑ Πανεπιστημιακό ίδρυμα, να αντιμετωπίζεται από την πόλη ως ξένο σώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα στο δρόμο που να κατευθύνει τους πολυάριθμους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του!»

Η ΩΡΑ Πατρών δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει να αναπτύξει και να επεκτείνει τη συνεργασία του Δήμου με το ΕΑΠ αξιοποιώντας το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΑΠ, την ακαδημαϊκή του  συνεισφορά αλλά και την εμπειρία του σε θέματα εκπαίδευσης.

Share the Post