Νεκτάριος Φαρμάκης για Πατρών – Πύργου: «Θα ήταν φαρσοκωμωδία, αν δεν ήταν τραγωδία…»

64-1

Τον βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, που στον απόηχο και των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων για την Πατρών – Πύργου, αναφέρθηκε εκ νέου στο σημαντικό αυτό έργο και στην αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση, που με την ανοχή ή και τη στήριξη της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης, το έχει μετατρέψει σε «σίριαλ», όπως ανέφερε., προσθέτοντας: «Θα ήταν… φαρσοκωμωδία με την οποία θα γελούσαμε, αν δεν ήταν κάτι τόσο τραγικό και δεν αφορούσε έναν δρόμο στον οποίο μετράμε διαρκώς θύματα και αδικοχαμένες ανθρώπινες ζωές».
Ο κ. Φαρμάκης, δύο μέρες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή στο Αγρίνιο, τον καλωσόρισε και στην Πάτρα επαναλαμβάνοντας δημόσια αυτή τη φορά, την ανάγκη που υπάρχει, ώστε η Δυτική Ελλάδα να ολοκληρώσει τα έργα που αποτελούν εκκρεμότητες δεκαετιών και να εισέλθει στη «νέα γενιά έργων» υποδομής, που θα ενισχύσουν το παραγωγικό και αναπτυξιακό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας.
«Η περιοχή μας είναι εξαιρετικά πίσω σε υποδομές. Η απομόνωση δεν σπάει με έναν δρόμο και η ανάπτυξη δεν έρχεται με έργα που… ξεκινούν τον 20ο και ολοκληρώνονται το 21ο αιώνα» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, που υπογράμμισε ότι ως επόμενος Περιφερειάρχης θα συνεργαστεί στενά με την επόμενη κυβέρνηση, διεκδικώντας με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που εκκρεμούν και τη δρομολόγηση νέων έργων.
Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη της νοτιοδυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας πως ο κ. Σπίρτζης και η σημερινή κυβέρνηση έριξαν «στα βράχια» το δρόμο Πάτρα – Πύργος, αλλά και ότι αποτελεί αναγκαιότητα, όχι μόνο η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, αλλά και η σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας, καθώς και η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
«Η χώρα μας χρειάζεται τα έργα. Η περιοχή σας τα χρειάζεται… Και οι πολίτες θέλουν να δουν έργα και όχι λόγια. Δεν ενδιαφέρονται ποιος τα φτιάχνει. Αρκεί να τα φτιάχνει. Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία το ξέρουμε καλά αυτό. Η σημερινή κυβέρνηση διακρίνεται για μία μεγάλη παθογένεια που ταλάνισε το πολιτικό μας σύστημα. Ήταν καλή στα λόγια και όχι στα έργα…» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο εκλογικό κέντρο του κ. Φαρμάκη, παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαίας, Ανδρέας Μαζαράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Παπαδημάτος, καθώς και πλήθος στελεχών, υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Share the Post