Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Πάτρας ανακοίνωσε απόψε o Νίκος Νικολόπουλος σε μια κατάμεστη αίθουσα – Το πλαίσιο αρχών του συνδυασμού του

KJHGFC

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Πάτρας ανακοίνωσε απόψε κι επισήμως ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι το 70% του συνδυασμού του θα αποτελείται από νέους κάτω των 30 ετών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσε και τα πρώτα πρόσωπα που τον στηρίζουν. Παράλληλα τόνισε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με όλους πλην του νυν δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση επισημαίνονται τα εξής:
«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Πατρέων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλλάς».
Στον κατάμεστο, εντός και εκτός, χώρο του ξενοδοχείου, ο ανεξάρτητος βουλευτής, όχι μόνο έδωσε απαντήσεις στις φήμες που τον ήθελαν να μην κατέρχεται τελικά ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά παρουσίασε και ένα σημαντικό κομμάτι των προγραμματικών του θέσεων ενώ απέδειξε και την οργανωτική του ετοιμότητα, παρουσιάζοντας ήδη και 42 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, αποδεικνύοντας και την οργανωτική του ετοιμότητα, οι 25 εκ των οποίων είναι κάτω των 30 ετών!
«Το μέλλον της Πάτρας ανήκει στα νιάτα της. Και εμείς κάνουμε τόπο στα νιάτα» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, ανακοινώνοντας παράλληλα πως το 70% του συνδυασμού του θα συγκροτείται από νέες και νέους κάτω των 30 ετών.
«Με τους νέους θα φτιάξουμε τη Νέα Πάτρα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι στο ψηφοδέλτιο απομένουν μόνο 22 κενές θέσεις, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 200 αιτήσεις υποψηφιότητας!
ΤΟ «ΚΟΜΜΑ» ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ
«Να ‘μαι εδώ, λοιπόν… Μπαίνω μπροστάρης στον κοινό μας αγώνα, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι νικηφόρος. Σήμερα, είμαι εδώ γιατί άκουσα τις προτροπές σας και μέτρησα τη γνώμη σας. Σήμερα, απαντάμε στους ψιθυριστές που έλεγαν πως τάχα θα δειλιάσω επειδή η Νέα Δημοκρατία φέρεται να δίνει στήριξη σε συγκεκριμένο υποψήφιο. Μα, τι λένε; Λες και δεν με ξέρουν…Είμαι περήφανος για το κόμμα των Πατρινών, το δικό μας κόμμα! Και στο δικό μας κόμμα δεν χωράνε κομματικές παρατάξεις…» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του, αλλά και την πεποίθηση ότι η «Νέα Πάτρα» θα αποτελέσει την μεγάλη παράταξη των προσεχών δημοτικών εκλογών.
«ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ»
Ξεκάθαρος ήταν όμως ο Νίκος Νικολόπουλος και ως προς τους στόχους του. Επαναλαμβάνοντας ότι το μείζον για την Πάτρα είναι να απαλλαχθεί από τη σημερινή δημοτική Αρχή που κρατάει την πόλη δέσμια ιδεοληφιών και σε μοναχική εσωστρέφεια, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη της ΝΔ, σε συνέντευξή του εμφανίζεται να ρίχνει «γέφυρες» προς την πλευρά του σημερινού δημάρχου. «Μήπως μία αδύναμη υποψηφιότητα είναι το… plan B εκείνων που επιθυμούν τη διάσωση Πελετίδη, μέσα από το… κούρεμα της παράταξης; Και μάλλον δεν υπάρχει κανείς νοήμων που να μην κατάλαβε ότι κάηκε το plan A, δια χειρός ΚΙΝΑΛ και Φώφης, με τη συμμετοχή γνωστών – αγνώστων παραγόντων… Πλανώνται όλοι με τα πλάνα τους! Εμείς θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και εκεί μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους, πλην Πελετίδη» τόνισε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη σημερινή δημοτική Αρχή ως «αντιπροσωπεία του Περισσού εν Πάτραις»
«ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΑ»
«Πρώτα το κόμμα, λένε και δεν τον κρύβουν…» συνέχισε ο Ν. Νικολόπουλος για τη δημοτική Αρχή, προσθέτοντας: «Εμείς λέμε: Πρώτα η Πάτρα!». Και σε άλλο σημείο, επεσήμανε: «Είναι αφύσικο, ένα κόμμα που πραγματικά δεν εκπροσωπεί πάνω από το 5-6% της χώρας, να παραμείνει «κυβέρνηση» στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Και όχι σε όποια και όποια πόλη. Αλλά στην πόλη που μεγαλούργησε ως η πιο ευρωπαϊκή και εξωστρεφής πόλη της χώρας Ε, όχι. Δεν μετατράπηκε ξαφνικά η Πάτρα σε Σοβιετία. Οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ βρήκαν κενό και μπήκαν στο μέγαρο της οδού Μαιζώνος. Ώρα να βγουν! Και αυτό μπορεί να συμβεί. Με μία ισχυρή πολιτική υποψηφιότητα που όμως δεν θα έχει κανένα κομματικό «καπέλο». Εμείς δεν χωρίζουμε την πόλη μας, την Πάτρα, σε εμάς και στους άλλους. Δεν ψάχνουμε να φτιάχνουμε αόριστους εχθρούς. Στηριζόμαστε στην συνεργασία και όχι στον τυχοδιωκτισμό».
«ΜΑΘΗΜΑΤΑ… ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ!»
«Προσωπικά δεν έκανα ποτέ τον κομματικό εισπράκτορα, ούτε και τον εισαγγελέα του καπιταλισμού. Πάντα διεκδικούσα και έπραττα» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως η μονοπώληση της στήριξης των λαϊκών στρωμάτων από τη σημερινή δημοτική Αρχη είναι ψευδεπίγραφη. «Συγχωρέστε μου την έπαρση αν έτσι ακούγεται, αλλά μαθήματα φτωχολογιάς και στήριξης των λαϊκών στρωμάτων εγώ δεν δέχομαι από κανέναν! Στην Αγία Τριάδα, στα Προσφυγικά μεγάλωσα. Όχι στην Εκάλη.Και επί 35 χρόνια από τις φωτοχογειτονιές της Πάτρας αλλά και από τα περίχωρα ψηφίζομαι. Ξέρω καλά λοιπόν τι πάει να πει φτώχια, ανεργία και κοινωνική αδικία, γιατί από 8 χρονών εγώ ο Κώστας, η Πολυξένη, η Αγγελική και η χήρα, η μακαρίτισσα, η κυρία Αφροδίτη τα νοιώσαμε στο πετσί μας. Βίωσα την αποβιομηχάνιση, τις ελπίδες της εργατιάς που διαψεύστηκαν και τις υποσχέσεις που αποδείχθηκαν φούσκες. Αλλά δεν ξεχνώ και τις κομματικές και αυτοδιοικητικές καριέρες που στήθηκαν πάνω στα ερείπια της Πάτρας. Όχι άλλα ερείπια, λοιπόν!
Όχι άλλο εμπόριο ελπίδας και άλλες φούσκες…» υπογράμμισε.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ
Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων που θέτει, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε: α) ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση, β) ανάπτυξη της πόλης ως κέντρο διεθνών μεταφορών, γ) ενίσχυση των δημοτικών ενοτήτων, δ) δίκαιη κατανομή των δημοτικών τελών με τρόπο που να ελαφρύνονται οι αδύναμοι αλλά χωρίς να επιβαρύνονται υπέρμετρα οι επιχειρήσεις, ε) επανασχεδιασμό του κυκλοφοριακού αλλά και της διαχείρισης απορριμμάτων, στ) αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ζ) διαμόρφωση νέας πολιτισμικής και τουριστικής ταυτότητας
Ο έμπειρος πολιτικός τόνισε ότι μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ως δήμαρχος θα είναι θεσμοθέτηση ενός μόνιμου συμβουλευτικού οργάνου που θα απαρτίζεται από τις αρχές και του φορείς της πόλης (δήμαρχος, μητροπολίτης, πρύτανης Πανεπιστημίου, πρόεδροι παραγωγικών φορέων, κλπ), ώστε να υπάρχει διαρκής διάλογος και προγραμματισμός για τα θέματα της πόλης.
Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι η Πάτρα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος και δυναμικά να μπει στον 21ο αιώνα.
«Ο 21ος αιώνας κλείνει ήδη την πρώτη εικοσαετία του και σε αυτή την πόλη, όροι όπως «4ηβιομηχανική επανάσταση», «έξυπνη εξειδίκευση», «start up», μοιάζουν ακόμα με… τροπικά φρούτα. Ο ταξικός εχθρός της σημερινής δημοτικής αρχής είναι το… 5G! Η Πάτρα δεν έχει ακόμα ούτε νερό να πιει και η δημοτική Αρχή παριστάνει τον επαναστάτη ποπολάρο για ένα παγκάκι και δύο κούνιες στο παραλιακό μέτωπο.
Ας τελειώσουμε πια με αυτές τις ανοησίες!» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Εμείς δεν είμαστε αλλεργικοί στην υγιή επιχειρηματικότητα, όπως η απερχόμενη δημοτική αρχή»
ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Εδική μνεία έκανε ο κ. Νικολόπουλος στην πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα, όπως και ιδιαίτερα στο καρναβάλι. Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για ουσιαστική αναβάθμιση και διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Πάτρας, παρέθεσε πρόταση δημιουργίας ενός Φεστιβάλ Κινηματογραφικής Μουσικής, τόνισε την ανάγκη μίας επιθετικής και εξωστρεφούς καμπάνιας για την ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της Πάτρας, μιλώντας μεταξύ άλλων για την αναβάθμιση των Πρωτοκλητείων σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Τέχνης, ενώ αναφερόμενος στο καρναβάλι μίλησε για ευρωπαϊκές συνεργασίες, για δημιουργία καρναβαλικού χωριού, για σχολή παντομίμας και το κυριότερο: μία οργανωτική δομή που όλο το χρόνο θα ασχολείται ειδικά με το καρναβάλι, την οργάνωση και την προβολή του.
«ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ»
Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως το πρόγραμμα του συνδυασμού του είναι έτοιμο και το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να παρουσιάζονται αναλυτικά όλοι οι τομείς. Ωστόσο, τόνισε: «Τα προγράμματα αποτελούν άδειο πουκάμισο χωρίς τους ανθρώπους και χωρίς πίστη ότι μπορούμε να ταρακουνάμε το σύστημα. Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν, είναι το πρόγραμμα που όλοι εμείς πρέπει να πάρουμε στις πλάτες μας. Γι’ αυτό και σήμερα, από αυτή την αίθουσα δηλώνουμε παρόντες στο χτίσιμο της νέας Πάτρας. Μίας εξωστρεφούς και ζωντανής πόλης, με νέους ανθρώπους και με όρεξη για δημιουργία. Που δεν θα φοβάται τον διάλογο, αλλά θα τον επιζητά…»
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι στις εκλογές του Μαίου θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι. «Ο κόσμος της προόδου και των έργων με τον κόσμο της βαθιάς συντήρησης και της στείρας καταγγελίας. Ο κόσμος της πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης με τον κόσμο εκείνων που χρησιμοποιούν τους αδύναμους ως κομματικό ξίφος. Ο κόσμος του… 5G απέναντι στον κόσμο… της ντουντούκας! Έχουμε την πεποίθηση πως ο δικός μας κόσμος είναι ο κόσμος των πολλών. Των πάρα πολλών. Και από την άλλη είναι ο κόσμος των πολύ λίγων που μόνο φασαρία κάνουν για να μοιάζουν πολλοί. Είναι όμως ελάχιστοι. Και μικροί για την Πάτρα και τους πολίτες της. Κανένας δεν θα ξεγελάσει πάλι τους Πατρινούς, κανένας δεν θα τους εκμεταλλευτεί. Γιατί εμείς είμαστε εδώ…»

Share the Post