Τζανάκος: Όχι στον Δήμο -παρατηρητή της ανεργίας

IMG_0452

Με αφορμή τη σημερινή Εργατική Πρωτομαγιά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης “Πάτρα: Η δική μας πόλη” Νίκος Τζανάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει … Αγώνας για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ειδικά στη σημερινή ακανθώδη εποχή και ιδίως στην πάλαι ποτέ βιομηχανική Πάτρα, που η ανεργία διογκώνεται και ο κοινωνικός αποκλεισμός θριαμβεύει, ο αγώνας αυτός είναι πιο επίκαιρος και επιτακτικός.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως το αποκούμπι κάθε τοπικής κοινωνίας, καλείται να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό και ανατρεπτικό, εξαντλώντας τις δυνάμεις της στην εφαρμογή αναπτυξιακών σχεδίων που θα βασίζονται στη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και κάθε επαγγελματικής προσπάθειας που εγγυάται αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης και κατ΄ επέκταση τη δημιουργική παρουσία κάθε ανθρώπου μέσα στην κοινωνία.

Είμαστε απέναντι στη λογική μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ρόλο απλού παρατηρητή ή φαινομενικού συμπαραστάτη που αναλώνεται σε φαύλους κύκλους αναποτελεσματικής φωνασκίας στο πλαίσιο …κομματικής υπηρεσίας, δίχως εν τέλει να δίνει διεξόδους και προοπτική στους πολίτες, αλλά και σε κάθε άλλη πολιτική νοοτροπία που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών.

Η Πάτρα έχει τη δική της ιστορική, κοινωνική και πολιτισμική φόρτιση. Η συνδρομή της και η συμβολή της στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι διαχρονική. Και για εμάς, στην “Πάτρα: Η δική μας πόλη” η Δημοκρατική ιστορία της πόλης μας αποτελεί την “πυξίδα” μας για μια πόλη με ανάπτυξη και ευημερία».

Share the Post