Συνάντηση Χριστίνας Αλεξοπούλου με Νεκτάριο Φαρμάκη για την Αιγιάλεια και τη διάβρωση των ακτών της Αχαΐας

mbbvbegrto5c7e87f820cf7

Συνάντηση εργασίας με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, είχε σήμερα στο γραφείο της, στην Πλατεία Γεωργίου, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός και Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν και ο κ. Παναγιώτης Χρονόπουλος, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Διάσωση Ακτής – Save Coast»,ο κ. Χριστόφορος Καπόπουλος Πολιτικός Μηχανικός MSc – Γεωλόγος καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Τσιτσιάς, αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Καλαμακίου Δυτικής Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κήρυξη του Δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν επίσης το γενικότερο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ειδικά στην Αχαΐα, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία αρμόδιων ερευνητικών φορέων όπως το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών),το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Πατρών και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Όσον αφορά στο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, στα προβλήματα της αιγιαλίτιδας ζώνης αλλά και στα θέματα πολιτικής προστασίας, το ενδιαφέρον της κ. Αλεξοπούλου είναι διαρκές και μεγάλο όχι μόνον λόγω της ειδικότητας της, ως Πολιτικός Μηχανικός, αλλά και της θέσης της στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου, «Η κατάσταση στην περιοχή όχι μόνον της Αιγιάλειας αλλά όλης της Αχαΐας απαιτεί την κινητοποίηση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, την στιγμή κατά την οποία μάλιστα, υπάρχουν έγκυρες, και κυρίως υλοποιημένες πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη, σε άλλες Περιφέρειες, όπως για παράδειγμα σε όμορες Περιφέρειες. Αντ΄ αυτού η πολιτεία ελάχιστα έχει πράξει, καταφεύγοντας σε πρακτικές απευθείας ανάθεσης υπό συνθήκες πανικού».

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Share the Post