Συνάντηση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου με το Δ.Σ. του ΝΟΠ

IMG_9153

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών συνεχίζει τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους υποψηφίους Δημάρχους Πατρέων. Στόχος είναι ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την λειτουργία και ανάπτυξη του Ομίλου στον χώρο του υπό διαμόρφωση παραλιακού μετώπου, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την Πάτρα και ειδικού ενδιαφέροντος για τον μελλοντικούς σχεδιασμούς της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό στην συνεδρίαση της Τρίτης 20/02/2019, τα μέλη της διοίκησης υποδέχθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομίλου και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Ο κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος από την «εν ενεργεία» θέση του ως Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είχε απόλυτη γνώση της υπάρχουσας κατάστασης και των σχεδιασμών για την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της Πάτρας. Ως απλός πολίτης της Πάτρας έχει βρεθεί στο παρελθόν να πανηγυρίζει για τις εθνικές και διεθνείς επιτυχίες του ΝΟΠ, να νιώθει υπερήφανος για την ιστορία του Ομίλου και την ναυταθλητική παράδοση της πόλης, ενώ από την θεσμική του θέση έχει αποδεδειγμένα σταθεί υποστηρικτής και ειλικρινής αρωγός των προσπαθειών του ΝΟΠ.

Ο κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε ότι υποστηρίζει την αυτόνομη και αποτελεσματική λειτουργία των όλων των αθλητικών σωματείων στα πλαίσια των καταστατικών τους αρχών με την δημοτική αρχή να περιορίζεται στον εποπτικό έλεγχο των διαδικασιών και την υψηλή επιστασία των χώρων. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΝΟΠ στο παραλιακό μέτωπο εφόσον συνάδουν με τον σκοπό και τον χαρακτήρα για τον οποίον κατασκευάστηκαν, παραχωρήθηκαν και λειτουργούν, πρέπει να συνεχίσουν σε αυτό το πλαίσιο, ως κολυμβητήριο του ΝΟΠ. Παράλληλα χρειάζεται να βρεθούν τρόποι να καταστούν βιώσιμες και αξιοποιήσιμες, κάτι που σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής του παράταξης, μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία, σε συνδυασμό και με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες. Αυτά προβλέπεται να διαμορφωθούν με προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Πατρέων, οι οποίες θα εξειδικευτούν ανάλογα.

Ο κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος εκ μέρους της παράταξής του δεσμεύτηκε να προωθήσει τις παραπάνω θέσεις και υποσχέθηκε ότι η πρώτη επίσκεψη ως Δημάρχου Πατρέων να είναι στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠ ευχαριστεί τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο για κατανόηση των αιτημάτων του Ομίλου, καθώς και την δέσμευση του ιδίου και της παράταξης που ηγείται, για την επίλυσή τους.

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Share the Post