Στο πλευρό των καθαριστριών της Πάτρας ο Βασίλης Χατζηλάμπρου

IMG_0655

Η εργασιακή ομηρία των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο συνεχίζεται». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Αντίστασης Πολιτών με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηλάμπρου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια επίσκεψης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Χατζηλάμπρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι συμβάσεις των καθαριστριών λήγουν τον Σεπτέμβρη. Προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος για καθαριότητα. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων τους. Προφανής ο κίνδυνος, με την διαδικασία των προεκλογικών υποσχέσεων και των παρελκυστικών τακτικών, να ξαναπέσει η καθαριότητα στα χέρια εργολάβων.

Άμεσα η Διοίκηση του Ιδρύματος πρέπει να ενεργήσει και να ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων, πριν την περίοδο της καλοκαιρινής αδράνειας.

Η γνώμη μας είναι πως οι εργαζόμενες/νοι θα πρέπει να είναι σε θέσεις αορίστου χρόνου δεδομένων των διαρκών αναγκών που καλύπτουν. Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Πανεπιστημίου θα πρέπει να αγγίζει όλες τις σχέσεις του. Ακόμα και τις εργασιακές.

Στην συνάντηση παραβρίσκονταν και οι υποψήφιοι Περ. σύμβουλοι της «Αντίστασης Πολιτών – Δυτικής Ελλάδας» Παναγής Καραζέρης αναπληρωτής καθηγητής του Π.Π. και η Μαρία Μανέτα εκπαιδευτικός.»

Share the Post