«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»: Πρόγραμμα για την στήριξη όλης της οικογένειας ανακοίνωσε ο συνδυασμός του Απόστολου Κατσιφάρα

60489002_612555365886854_4420264333976535040_n1-620×420

Ένα πλήρες, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για όλους όσους χτυπήθηκαν απ’ την κρίση και είδαν τη ζωή τους ν’ ανατρέπεται ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 ο Άρης Γκατζόγιας εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» .

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωϊ στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού στην Πάτρα, παρόντος του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ο κ. Γκατζόγιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Στηρίζουμε την Οικογένεια» που σχεδιάστηκε από τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με στόχο να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

«Είναι άμεσα υλοποιήσιμο με αυστηρό προϋπολογισμό και με διασφαλισμένους πόρους» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του και πρόσθεσε ότι απευθύνεται στις νέες και στους νέους μαςστις γυναίκες και στις νέες μητέρεςστους μισθωτούς, στους εμπόρους, στους επαγγελματίες, όπως επίσης  σε όσους σήκωσαν και σηκώνουν βαρύ φορτίο τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έχει ως εξής:

 

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ:

που τώρα ξεκινούν και οφείλουμε να τους στηρίξουμε, να τους κρατήσουμε στο τόπο μας και να τους δώσουμε ευκαιρίες

1) Δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας και  νέων τεχνολογιών

Αφορά τα νέα παιδιά που θέλουν να μπουν στον κόσμο των επιχειρήσεων και τους παρέχει φιλοξενία σε κτίρια της Περιφέρειας, στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας

2) Σχεδιασμός συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων

σε Πύργο, Πάτρα και Μεσολόγγι με στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών σχημάτων στηριζόμενα με 1,1 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα interreg «Ελλάδα-Ιταλία»

3) Υλοποιούμε πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας νέων ανέργων πτυχιούχων

χρηματοδοτούμενο άμεσα με 2,5  εκατομμύρια ερυώ, με επιχορήγηση από 50 έως 100% και διάρκεια έως 3 έτη.

4)Πρόγραμμα ένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας                                                       χρηματοδοτούμενο με 3 εκατομμύρια ευρώ, με επιχορήγηση στις επιχειρήσεις

που θα δημιουργήσουν νέες μόνιμες θέσεις εργασίας

5)Στηρίζουμε Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

χρηματοδοτούμενο με 3 εκατομμύρια ευρώ.

6) Θεσμοθετούμε βραβείο 1.000 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια

για κάθε νέο αριστούχο φοιτητή μας  που θα εισάγεται στη Σχολή του στις πρώτες θέσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Αναγνωρίζουμε τον σπουδαίο ρόλο της και  θέλουμε να κάνουμε καλύτερη την

καθημερινότητα της

1)Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων ευρώ από το Π.Δ.Ε. και το ΕΣΠΑ για την κατασκευή 28 νέων Νηπιαγωγείων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συνεργασία των κατά τόπους Δήμων.

2)Χρηματοδοτούμε την κάλυψη όλων των παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς με 3,1 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Και αυτό σε συνεργασία με τους Δήμους

3)Χρηματοδοτούμε την κάλυψη των Ατόμων με Αναπηρία σε παιδικούς σταθμούς με 800.000 ευρώ κάθε χρόνο.

4)Στηρίζουμε τις εξωσχολικές δραστηριότητες, για παιδιά άπορων οικογενειών όπως η μάθηση ξένων γλωσσών και οι αθλητικές δραστηριότητες, με 300.000 ευρώ τον χρόνο απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

5)Παροχή των σχολικών ειδών για όλα τα παιδιά άπορων οικογενειών από το 2020.

6)Χρηματοδοτούμε την λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης καθώς και την δημιουργία Ξενώνων Φιλοξενίας για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας, με ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Συμπολίτες μας που είχαν την δουλειά τους ,το εισόδημα τους και βρέθηκαν μετέωροι και σε αδύναμη θέση στο μέσο του εργασιακού τους βίου

1) Χρηματοδότηση βιώσιμων θέσεων εργασίας

2) Επιδότηση ύψους 300 €/ μήνα στις δαπάνες ασφαλιστικών εισφορών για περίοδο 2 έως 3 ετών

3) Επιδότηση νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού από 2 έως 3 έτη

4)Καλύπτουμε δαπάνες για την εκπαίδευση & κατάρτιση των νεοπροσλαμβανόμενων.

5)Δρομολογούμε προγράμματα ενίσχυσης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

6) Τέλος δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε πρώην αυτοαπασχολούμενους που είναι σήμερα άνεργοι  με προγράμματα όπως η «Επιχειρηματική Εκκίνηση», για υπό σύσταση και νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

«Αυτό είναι το πλήρες, συνεκτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας, για την στήριξη της οικογένειας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» ‘Αρης Γκατζόγιας και κατέληξε:

 «Αποτελεί την απάντησή μας στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για κάθε οικογένεια στη Δυτική Ελλάδα. Νοιαζόμαστε για την ανάγκη θωράκισης της κοινωνικής ασφάλειας και ισχυροποίηση της υποστήριξης αλλά ταυτόχρονα ανοίγουμε δρόμους για  την οικονομική αναθέρμανση και ευημερία στη Δυτική Ελλάδα».

Share the Post